Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Senzace na Slovensku: Kamarád běžkyně v balerínách Annamárie je mistrem světa!

Autor: ris

Ve východoslovenské Moldavě Nad Bodvou musí být zázračný pramen. Republikové šampionáty vyhrává tamní věhlasná atletka v balerínách – toho času těhotná – Annamária Horváthová a její kamarád z oddílu András Takács se stal senzačním šampionem v běhu na 400 metrů v rámci Světových školských her v Bělehradě!

„Do poslední chvíle jsem věřil ve výhru, přestože soupeři vedli,“ řekl podle webu cas.sk šťastný šampion, jehož vede, stejně jako Horváthovou, respektovaný trenér Norbert Pecze. „Dal jsem do toho všechno a rozhodl vlastně až na cílové pásce. Časem 53,33 vteřiny jsem vyhrál jen o setinu,“ dodal Takács.

Studuje první ročník církevního gymnázia. Přiznal, že je průměrný žák, ale atletika ho doslova uchvátila. Kromě čtvrtky se specializuje i na osmistovku. „Chtěl bych se zlepšovat i nadále a později se věnovat třeba trenérství,“ dodal sportovec, který byl v Srbsku součástí také štafet, které získali stříbrnou resp. bronzovou medaili.

„Trénuji ho šestým rokem, prošel přes úspěšný projekt „Dětská atletika“. Vážím si jeho cílevědomosti. Když prohraje, dá do toho dvakrát tolik úsilí, aby se zlepšil. Skvěle se s ním pracuje,“ prozradil Pecze., jenž byl hrdý na celý tým, který získal krásných 21 medailí.

András Takács šampionem ze Světových školských her v srbském Bělehradě
András Takács šampionem ze Světových školských her v srbském Bělehradě