Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pořádné překvapení: Olympionička vybojovala medaili jako těhotná!

Autor: sm

Britská cyklistka Elinor Barkerová se postarala o pěkné překvápko. Domů se z Japonska vrátila se stříbrnou medailí, což se na první pohled nemusí jevit jako nic podivuhodného. Teď ale vyšlo najevo, že Elinor se her „neúčastnila sama“.

Elinor Barkerová se domů z Japonska vrátila jako jedna z národních hrdinů. Na kole si totiž v Tokiu na olympijských hrách dojela pro stříbrnou medaili. Tím víc teď překvapila oznámením těhotenství. Nejspíš jen málokdo čekal, že by žena v očekávání dokázala předvést takhle skvělý výkon.

Cyklistka se radostnou zprávou pochlubila na sociálních sítích: „Casper a já jsme moc rádi, že vám můžeme oznámit novinu. Čekáme naše první dítě! Vážně nemůžeme uvěřit, jak šťastní jsme a jak moc se těšíme na další etapu našeho života, která je právě před námi."

„Chtěl bych upřímně a ze srdce poděkovat Lizzie Deignanové, Lauře Kenny a Sarah Storey. Kvůli těmto ženám (a mnoha dalším) jsem ani na vteřinu nepochybovala o budoucnosti své kariéry. Od chvíle, kdy jsem se dozvěděla, že budu matkou, jsem vždy v úžasu z toho, čeho každá dosáhla, ale teprve nedávno jsem naplno porozuměla síle toho, co každá z nich zvládla,“ rozepsala se Elinor u zmínky o sportovkyních, které zvládly cyklistickou kariéru perfektně skloubit s rodičovstvím.

„Chtěl bych také poděkovat Uno-X Pro Cycling Team a Britskému cyklistickému svazu za to, že mi dali svou plnou podporu.  Jsem si plně vědoma toho, že kdyby se něco podobného stalo před několika lety, byla bych v úplně jiné situaci, a jsem velice vděčná za rozdíl, který mezi vnímáním matek nyní je,“ rozněžnila se.

Těhotenství oznámila Elinor na sociálních sítích.
Těhotenství oznámila Elinor na sociálních sítích.

„A pro ty z vás, kteří umějí matematiku, ano, byla jsem těhotná už na olympiádě v Japonsku,“ dodala nastávající maminka. Není ale zdaleka první žena, které se povedlo bodovat v „požehnaném stavu“. Například tenistka Serena Williamsová byla ve druhém měsíci těhotenství, když si dokráčela pro 23. grandslamový titul.