Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Obrovská tragédie: V den svých narozenin zahynul úspěšný rychlobruslař (†23)

Autor: Soňa Molatová

Ruský sport smutní. Při tragické nehodě tam zemřel juniorský reprezentant v short tracku, Ruslan Zacharov. Situace je o to bolestivější, že na osudný den připadaly také jeho narozeniny.

Narozeninové ráno se překlenulo v pořádnou tragédii. Ruský rychlobruslař Ruslan Zacharov, který vybojoval pro Rusko na několika mistrovstvích bronzové medaile, a jednu zlatou přivezl také z olympijských her v Soči, si šel zaběhat.

Během toho se ale údajně dostal do střetu s vozem, pod jehož koly zahynul. Podle všeho mělo jít navíc o nákladní automobil. Ruslan byl pak s vážným poraněním hlavy transportován do místní nemocnice, kde přes veškerou snahu lékařů bohužel svým zraněním podlehl. V osudný den měl přitom oslavit své 23. narozeniny.

Tamní bruslařský svaz ztrátu potvrdil na svém instagramovém účtu: „V důsledku tragické události zemřel medailista juniorského mistrovství světa, vítěz juniorského světového poháru v rychlobruslení, mnohonásobný vítěz ruského šampionátu Ruslan Zakharov. Bylo mu 23 let. Ruský bruslařský svaz vyjadřuje hlubokou soustrast Ruslanově rodině, přátelům a příbuzným."