Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Lékaři mu zachránili život: Mladému reprezentantovi včas diagnostikovali smrtelnou nemoc!

Autor: ČTK, red

Velšský fotbalový reprezentant David Brooks má zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin. Čtyřiadvacetiletý záložník vypadl kvůli nemoci minulý týden z nominace na zápas kvalifikace mistrovství světa v Česku a nyní oznámil, že mu lékaři diagnostikovali takzvaný Hodgkinův lymfom.

Hráč druholigového anglického Bournemouthu v oficiálním prohlášení poděkoval lékařskému týmu národního týmu za rychlou reakci, díky níž se podařilo nemoc odhalit včas. „Diagnostikovali mi druhé stadium Hodgkinova lymfomu a příští týden nastoupím na léčbu,“ uvedl Brooks, jenž má na kontě 21 startů za národní tým. „Přestože to pro mě a mou rodinu byl šok, prognóza je pozitivní a jsem přesvědčen, že se zcela uzdravím a budu zase co nejdříve hrát,“ dodal.

Jeho zaměstnavatel v prohlášení poprosil o respektování hráčova soukromí, i když si jak on tak klub velmi váží podpory, která se mu dostala. Zároveň odmítli spekulovat o jakémkoliv časovém rámci. David dostane dostatek času, aby léčba proběhla co nejlépe a v rámci možností bez problémů. „Každý v AFC Bournemouth udělá vše, co bude moci, aby podpořil Davida i jeho rodinu v tomto boji,“ řekl ředitel klubu Neill Blake.

Velšský fotbalový reprezentant David Brooks
Velšský fotbalový reprezentant David Brooks