Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Úraz syna krále Marlenky: Visela mu noha! Dejte ho bokem, hrajeme dál, řekl soupeř

Autor: sm

Rodina Avetisjanových je proslavená především sladkostmi od firmy Marlenka. Právě tu totiž vlastní a vede. Syn zakladatele Nshan má navíc rád fotbal, který sám v nižší soutěži i hraje. Právě na hřišti se mu ale přihodilo děsivé zranění, se kterým ho museli z hřiště transportovat do nemocnice. Soupeřova reakce, jakou fotbalista s arménskými kořeny popsal, je šokující.

Fotbalový duel mezi vratimovským B týmem a Starým Městem už předem dával znát, že půjde o pikantní souboj. Hostům ze Starého Města totiž šéfují  bývalí kouči Vratimova. Dres domácího celku navíc  momentálně oblékají dva hráči, kteří dříve hájili barvy soupeře. Jedním z nich je i Nshan Aventisjan.

Pro něj zápas bohužel skončil předčasně, když se při útočné akci zranil: „Deset minut po přestávce se nepříjemně zranil při souboji s hostujícím gólmanem vratimovský útočník Avetisjan, pro nějž musela přijet RZS. Utkání bylo na delší čas přerušeno a následně bylo hlavním rozhodčím zápasu nastaveno pětatřicet minut. Za svůj zákrok dostal gólman Starého Města žlutou kartu a nařízenou penaltu Chlopek proměnil,“ zmiňuje vratimovský klub na svém webu a přiznává, že navzdory výhře byli všichni myšlenkami s Aventisjanem, který má podle Deníku zlomený kotník a po zranění mu visela noha.

Fotbalista později promluvil pro web Fotbalunas.cz, kde popsal svoje pocity z duelu: „Utkání v prvním poločase bylo docela vyrovnané, ale hosté kvůli vykartování hráli v 10, faul byl opět na mě. Osudný moment přišel tuším kolem 65. minuty,“ zhodnotil část hry, kterou strávil na hřišti. Pak ale přišel ošklivý úraz, kvůli kterému musela fofrem dorazit záchranka.

Na hřiště musela dorazit záchranka.
Na hřiště musela dorazit záchranka.

„Pamatuji si že jsem vystřelil a pamatuju si taky, než mě brankář trefil, že už jsem věděl že ten střet dopadne špatně. Taky si pamatuju, jak hráč Starého Města, Hottek, po tom co viděl, že mám otevřenou zlomeninu řekl: ‚dejte ho bokem a hrajeme dál‘ to mi přijde absolutně nesportovní, neetické a nemorální. Pamatuju si ,že u mě jako první stáli Jakub Mikulenka a Vojtěch Smilovský (kapitán hostů),“ popsal Aventisjan, kterému teď oba celky přejí, aby se co nejdříve zotavil.

„Vítězství je sice krásná věc, ale daleko důležitější je lidské zdraví. Všichni přejeme Nshanovi hodně síly a ať následná léčba probíhá rychle a bez komplikací,“ stojí na stránkách fotbalového klubu ve vyjádření domácího trenéra Radima Peška.

„Utkání s béčkem Vratimova jsme prohráli zaslouženě, jelikož jsme byli nedisciplinování a víc jsme se starali o verdikty rozhodčích, něž o náš výkon. Domácím gratuluji ke třem bodům. Utkání však zastínilo vážné zranění domácího hráče Nshana Avetisjana. Přejeme mu brzké uzdravení, ať vše dobře dopadne a je zdravý. V tuto chvíli tady o nic jiného nejde, než o jeho zdraví. Nshane, drž se,“ vyjádřil se na webu Vratimova ohledně zápasu hostující trenér Jan Žižka.