Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sebevražda Dušana Paška (†36): Mrazivý vzkaz z dopisu na rozloučenou

Autor: sm

Zpráva o úmrtí Dušana Paška mladšího přišla jako blesk z čistého nebe. Podle jeho okolí prakticky nic nenasvědčovalo tomu, že se bývalý hokejista chystá takto krutě odejít ze světa. Podobný osud si přitom před mnoha lety vybral také Dušanův otec. Slovenský web Šport24.sk nyní přinesl fotografie z Paškova dětství, ze kterých se derou slzy do očí...

Sebevražda Dušana Paška mladšího všechny šokovala. Kolegy, kamarády, ale také rodinu. Pro tu je ztráta ještě bolestivější. V minulosti už se s podobnou situací vyrovnávala, když si na život sáhl Dušanův otec, Dušan Pašek starší. 

Web Šport24.sk teď přinesl fotografie z dětství Ceca mladšího. Na většině z nich je se svým otcem a z obrázků srší rodinná pohoda. Spousta z fotek odhaluje, jak moc měl malý Dušan hokej rád už od dětství.„Máma říkala, že když jsem byl malý, sledoval jsem otcovy zápasy s hokejkou v ruce a bruslemi na nohou jsem doma řezal koberce,“ vzpomínal kdysi mladší. 

Nikdo by tou dobou nejspíš neřekl, že namísto hřejivé vzpomínky se z fotek stane bolestivá připomínka doby, kdy se vše zdálo být harmonické a nic nenasvědčovalo tomu, že si obě osoby na fotkách sáhnou na život.

Dušan Pašek starší si podle oficiální verze zastřelil ve své kanceláři. S prostřelenou hlavou jej tehdy našel blízký kamarád Vladimír Paštinský. Pašek nechal několik dopisů na rozloučenou. Svému synovi v jednom z nich vzkázal, aby především nikdy neklamal sám sebe.

Proč se Dušan Pašek mladší rozhodl spáchat minulý pátek sebevraždu, je stále velkou otázkou. Oběšeného na stromě jej našla v ranních hodinách náhodná kolemjdoucí. Věci na místě činu nasvědčují tomu, že Pašek svůj krok důsledně zvažoval.

Po smrti Dušana Paška staršího vydal RTVS dokument o jeho životě. Ve snímku se objevily také rodinné fotografie, na kterých je Pašek starší se svými dětmi.
Po smrti Dušana Paška staršího vydal RTVS dokument o jeho životě. Ve snímku se objevily také rodinné fotografie, na kterých je Pašek starší se svými dětmi.