Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ronalda ženou k výslechu kvůli podivnému účetnictví Juventusu: Potopí Nedvěda a další?

Autor: zal

Pro Pavla Nedvěda (49) jako viceprezidenta Juventusu to ještě v březnu byl Pan Nedotknutelný. A teď se kvůli účetním čachrům vedení turínského klubu o Cristiana Ronalda (36) otírá prokurátor. Fotbalovou ikonu prý čeká výslech.

Nedvěd, jeho šéf Agnelli a další funkcionáři »Juve« upadli do podezření, že falšovali účetnictví, aby navýšili kapitálovou hodnotu klubu. „Jsme jako auto s přesyceným motorem. Můžou za to všechny ty s*ačky, o nichž se nemůže mluvit,“ zachytily policejní odposlechy debatu členů vedení.

A nejen to. Na jedné nahrávce se údajně mluví o „slavném dokumentu, který by teoreticky vůbec neměl existovat“. Podle prokuratury a finanční policie má jít o tajnou dohodu mezi Ronaldem a Juventusem upravující jejich finanční vztahy.

Nicméně žádná taková listina nebyla zatím nalezena a odpovědi vedení Staré dámy včetně Nedvěda podle italských médií na otázky četníků uspokojivé odpovědi nepodalo.

A tak se turínská prokuratura rozhodla udeřit přímo na Ronalda, který však nefiguruje mezi vyšetřovanými. Během následujících týdnů by mělo dojít k výslechu. Potopí Nedvěda a spol. za to, že ho do kauzy zatáhli, nebo má také vedle pomády i máslo na hlavě?

Ronaldo už sice kope za Manchester, ale vyšetřovatelé by se teď chtěli doptat na pár detailů z dob, kdy patřil Juventusu.
Ronaldo už sice kope za Manchester, ale vyšetřovatelé by se teď chtěli doptat na pár detailů z dob, kdy patřil Juventusu.