Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Srbové zuří: Djokoviče vykopli, pozitivního Kordu nechali hrát!

Autor: ptr

Hořkost přetrvává. Po vyhoštění jejich milované světové jedničky Novaka Djokoviče (34) se Srbové bouří a nechápou jednání australské vlády. Jak je možné, že s ním jednali jako s onucí a americký mladíček Sebastian Korda (21) může na turnaji v klidu hrát, i když měl po příletu pozitivní test? Takové dotazy padají v srbských médiích a nespokojenost s řešením situace je více než patrná.

Aktuálně se terčem zloby stal syn legendárního českého tenisty Petra Kordy. Ten měl po vstupu do Austrálie pozitivní test a byl nucen se odhlásit z přípravného turnaje v Adelaide. Povinnou karanténu strávil v hotelovém pokoji a nyní už úspěšně válčí na prvním grandslamu sezony (v prvním kole zdolal 3:0 dvanáctého nasazeného Camerona Norrieho). Pro Srby velmi těžko stravitelné sousto, když jejich miláček dopadl jako sedlák u Chlumce a byl nucen nejmenší kontinent opustit.

Sebastian jako kluk s Novakem Djokovičem
Sebastian jako kluk s Novakem Djokovičem

Hrdý národ z Balkánu nedokáže akceptovat skutečnost, že se světovou jedničkou bylo nakládáno jako s uprchlíkem, když mladý Korda mohl i s pozitivním testem přebývat v pohodlném hotelu. Tam dokonce zvládl v omezených podmínkách trénovat, což vtipně zdokumentoval na sociální sítě a poděkoval Australské tenisové federaci za vybavení.

Djokovič si ani nemohl otevřít okno na více než pět centimetrů a Srbové tvrdí, že ho ta samá federace nechala zcela na holičkách. Nutno však podotknout, že rozdíl v přístupu je velmi pravděpodobně způsoben tím, že zjevně očkovaný Sebastian dodržel veškerá vyžadovaná nařízení a po pozitivním testu měl poté dva negativní.

„Po přistání v Adelaide testován pozitivně. Žádné příznaky a následně dva negativní testy. Respektuji všechny místní covid předpisy a trénuji na pokoji, ale budu muset zamakat na kontrole míčku, doslova,“ napsal Korda k videu s vtipně nepovedeným úderem, který ho na chvíli ochromil.