25. ledna 2022 • 08:51

Úchvatná bitva pro Rafu! Nadal zvládl nevolnost i pět setů, útočí na rekord

Autor: ČTK, jon, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal na Australian Open porazil ve velké a dlouhé bitvě Kanaďana Denise Shapovalova 6:3, 6:4, 4:6, 3:6 a 6:3 a v Melbourne je posedmé v semifinále. Během utkání překonal žaludeční nevolnosti a zůstává ve hře o rekordní 21. grandslam v kariéře.



Shapovalov však kritizoval po zápase rozhodčí, kteří podle něho Nadalovi   nadržují. Už během zápasu se kanadský hráč opakovaně hádal s hlavním sudím, dožadoval se napomenutí pro soupeře za zdržování hry mezi podáními a křičel, že jsou všichni rozhodčí zkorumpovaní.

„Je to hrozně frustrující. Člověk má pocit, že nehraje jen proti soupeři, ale i proti rozhodčímu,“ prohlásil dvaadvacetiletý Shapovalov.

Za nařčení z korupce se sice po zápase na tiskové konferenci omluvil, trvá však na tom, že se Nadalovi dostalo zvláštního zacházení. „Špatně jsem se vyjádřil, když jsem řekl, že je zkorumpovaný. Bylo to v emocích, ale jinak si stojím za svým. Myslím, že není fér, kolik toho Rafovi projde,“ prohlásil.

Nadal začal mít problémy v závěru třetího setu. Několikrát si pak na kurt nechal zavolat lékaře a zdálo se, že si stěžuje na žaludeční potíže. Shapovalovovi se navíc nelíbilo ani to, jak dlouho byl Španěl pryč při odchodu na toaletu před pátým setem.

Rodák z Mallorky, jenž v Melbourne dál útočí na zisk rekordního 21. grandslamového titulu, ale podle svých slov žádné úlevy od rozhodčích neměl. „Nikdy jsem neměl pocit, že bych byl na kurtu zvýhodňován. V tomhle se Denis plete,“ prohlásil pětatřicetiletý Nadal. „Myslím, že mu později dojde, že člověk potřebuje trochu času, když se musí celý převléknout,“ dodal.

Bartyová jde dál

Světová jednička Ashleigh Bartyová porazila další Američanku Jessicu Pegulaovou hladce 6:2, 6:0 a v Melbourne se mezi poslední čtyři dostala podruhé v kariéře. O titul na Australian Open si ale šampionka Roland Garros 2019 a loňského Wimbledonu ještě nikdy nezahrála.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Nadal (6-Šp.) - Shapovalov (14-Kan.) 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3
Berrettini (7-It.) - Monfils (17-Fr.) 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bartyová (1-Austr.) - Pegulaová (21-USA) 6:2, 6:0,
Keysová (USA) - Krejčíková (4-ČR) 6:3, 6:2.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:

Hradecká, Escobar (ČR/Ekv.) - Ninomijaová, Kúreší (Jap./Pák.) 7:5, 7:5.

Junioři:

Dvouhra - 2. kolo:

Nicod (ČR) - Dietrich (Švýc.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:

Michelsen, Vallejo (USA/Par.) - Bartoň, Menšík (7-ČR) 6:3, 3:6, 10:6, Kuzuhara, Wong (2-USA/Hong.) - Donald, Nicod (ČR) 6:3, 6:4, Demin, Boika (Rus./USA) - Petr, Artnak (8-ČR/Slovin.) 6:3, 6:4.

Juniorky:

Dvouhra - 2. kolo:

Gluškovová (Bulh.) - Šmejkalová (ČR) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:

Crossová, Mboková (Kan.) - Havlíčková, Šálková (ČR) 7:6 (8:6), 4:6, 10:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud