Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hokejové Karlovy Vary v slzách: Navždy je opustil redaktor Hodoval (†20)

Autor: red

Karlovarský hokejový klub se zahalil do smutku. V pátek na svých stránkách oznámil, že jej navždy opustil člen tamní redakce, Matěj Hodoval. Mladý novinář přitom v Energii strávil mnoho let a ještě před pár dny sdílel na sociálních sítích příspěvek, který ve světle zdrující události působí tím smutněji...

„Mnohem dříve než by měl, ztratil náš klub silnou osobnost v podobě redaktora Matěje Hodovala, který po vážných zdravotních komplikacích zemřel ve čtvrtek v noci ve věku 20 let. HC Energie Karlovy Vary tímto vyjadřuje upřímnou soustrast celé rodině,“ stojí v prohlášení klubu, který Matějovi učaroval. Členem jeho redakce se stal už ve svých 15 letech a talent v kombinaci s velkou pílí ho vyšvihl až na pozici šéfredaktora.

Matěji Hodoval později působil také jako redaktor pro zdejší známé hokejové weby a v roce 2018 přinášel zpravodajství z finského Carjala Cupu. Kromě toho byl spoluautorem podcastu »Na střídačce«.

„Poslední dva olympijské cykly se pak staral o správu sociálních sítí pro Český olympijský tým. A právě sítě byly jeho doménou, vždyť v našem klubu se svým originálním humorem a pro Česko neobvyklými nápady postaral o obrovský nárůst oblíbenosti sociální sítě Twitter,“ připomněl karlovarský klub.

Faktem je, že právě na Twitter ještě před pár dny Matěj zveřejnil příspěvek o konci hokejové sezóny. „Loučíme se s letošní sezonou. Byla to jízda, minimálně tady na Twitteru. Díky!“ napsal talentovaný novinář na svůj profil. Tehdy nejspíš netušil, že u další sezóny svého milovaného klubu bohužel nebude moci být.

„Úmrtím Matěje přišel náš klub o obrovského srdcaře, bojovníka a především kamaráda, jenž karlovarským hokejem žil v posledních sezonách dnem i nocí. Kluka s velkým potenciálem, který s námi spojil velkou část svého života a vybojoval řadu těžkých hokejových bitev,“ stojí v závěru smutného oznámení, které truchlící klub vydal.