7. března 2021 • 22:40

Hokej smutní, náhle zemřel novinář Jáchim (†50). Mezi Čechy drží rekord

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišlo to tak najednou. „Už se kácí v našem lese,“ říkal Václav Jáchim, jakmile odešel někdo blízký jeho věku. Dlouholetý hokejový novinář v neděli náhle zemřel ve věku 50 let, o jeho úmrtí informovala manželka.



Hokej byl jeho velkou láskou. Václav Jáchim vystudoval pražské ČVUT, ale jako strojní inženýr se tomuto oboru téměř nevěnoval, po vysoké škole přispíval do týdeníku Gól, v polovině 90. let tam nastoupil jako redaktor. Na přelomu tisíciletí působil v magazínu Hokej a odtud přestoupil na web hokej.cz, kde působil dosud.

Měl encyklopedickou paměť, každého si uměl získat. Pro kamarády a kolegy byl Véna. „Jsem prostej kluk vesnickej,“ říkával rodák z jihočeské Čkyně. Vyrůstal a žil v Praze, ale první zápasy navštěvoval ve Vimperku, kam se vracel. Později objížděl velké i malé turnaje, z českých novinářů drží rekord v účastech na juniorských šampionátech.

S tím souvisela i jeho druhá vášeň. Sbíral kartičky a autogramy, jeho hokejová kolekce podpisů je nejspíš největší u nás a jedna z nejobsáhlejších na světě. „Každý podpis vypravuje,“ byla jiná Václavova věta. Ke každému úlovku se totiž pojil osobitý příběh. Ani to už nebude.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud