Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Proč by čtvrtfinále s Němci mělo klapnout? Nafrněný soupeř a zlaté stěhování!

Autor: rau, mib
  • Čechy čeká ve čtvrtfinále MS 2022 výběr Německa

    Nafutrovat se obědem hokejový nároďák kvůli brzkému startu čtvrtfinále MS nebude moct, zato si hned odpoledne může pošmáknout na tradičním německém eintopfu (15:20, vysílá ČT sport). Přinášíme tři důvody, proč by to Jalonenův tým měl zvládnout.

  • Na Němce umíme

    Jestli na někoho Češi umějí, je to právě Spolková republika, která ze čtrnácti vzájemných zápasů na světových šampionátech urvala jednu výhru (2:0 v roce 2007) a jednu remízu (2:2 v roce 2001). A jen jednou vstřelila víc než dva góly!

    Jalonenova partička by mohla navázat na vousatou, ale památnou výhru 6:1 ze zakouřené vídeňské haly ve čtvrtfinále mistrovství světa 1996. Tehdy ji ozdobila skvostná kombinace Vejvody, Drahomíra Kadlece a do prázdné brány doklepávajícího kapitána Reichla. Nebo na tři roky staré vystoupení z Bratislavy (5:1), kde si svěřenci kouče Říhy vydupali postup až čtyřmi góly v poslední dvacetiminutovce.

  • Nafrněný soupeř

    Teď to jsou ale jiní Němci. Toužící po odvetě i úspěchu. V ,,béčkové" A skupině nasázeli 26 gólů, o sedm víc než Červenka a spol. ,,Já o nich vím jen to, že v posledních letech hodně vyrostli," varoval David Pastrňák.

    A má pravdu, to zase jo. Siláčtí jsou nejen na ledě, ale už i řečičkami. „Já chci jen titul. Nic jiného neberu. Můžeme se rovnat každému,“ burcuje budoucí superstar NHL Moritz Seider z Detroitu. Matthias Plachta z Mannheimu šel ještě dál: „Je nám úplně u pr*ele, proti komu hrajeme. Chceme vyhrát všechno.“ Teď je na Češích, aby jim zavřeli pusy.

  • Zlaté stěhování

    Prý je lepší vyhořet než se stěhovat. Kustodi hokejového nároďáku už však balení a přesunů zažili tolik, že 179 kilometrů dlouhá cesta na dnešní čtvrtfinále proti Německu do finského hlavního města byla ještě zlatá!

    Kustod Šmíd a spol. mají  oproti jiným přesunům tentokrát lehčí šichtu, protože nestěhují celou kabinu v Nokia aréně, ale berou jen věci nutné k zápasu. Hotelové pokoje v Tampere taky zůstávají vyhrazené českým hostům a reprezentanti dobře vědí, že v případě triumfu nad Německem je zase zabydlí. „Líbí se nám tady, chceme se vrátit,“ přál si za všechny útočník Matěj Stránský.

    Podobně zlaté stěhování na čtvrtfinále pamatují Češi v roce 2010, kdy jeli z Mannheimu do Kolína nad Rýnem. A pak senzačně získali titul mistrů světa... Kéž by na tuhle vítěznou cestu nastoupili znovu.

  • Karel Vejmelka zasahuje v utkání proti USA
    Karel Vejmelka zasahuje v utkání proti USA

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###