Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chceš hrát? Zaplať mi balík! Ex-trenér Premier League vydíral fotbalistu

Autor: pl

Ve sportovním světě platí, že hrají ti nejlepší. Existují ale lidé, kteří hledají zkratky. Jako třeba bývalý fotbalový kouč Queens Park Rangers Neil Warnock (73), který měl chtít mezi lety 2010 - 2012 po fotbalistovi Rowanu Vineovi (39) přes 170 tisíc za to, že ho nechá hrát. Potvrdil to sám hráč.

Vine se s celou událostí svěřil sledujícím na tiktoku. „Na hřišti v dresu QPR mi dal šanci, ale chtěl za to část mých peněz,“ řekl ve videu. „Chtěl po mně zhruba šest tisíc liber (přes 170 tisíc korun). Na to jsem se ho zeptal, proč mluví o penězích? A on se mě jen zeptal, že co tím jako myslím?“

Chtít po tobě peníze je jako špatně?!

Bývalý fotbalista poté uvedl, že Warnock nemohl uvěřit tomu, že nabídku fotbalista odmítl. Podle Vineových slov si kouč ani neuvědomoval, že dělá něco špatného. „Nebylo to nic, co bych přijal. Mám své zásady,“ sdělil Vine. „Řekl jsem mu tedy, že pokud mě chce v týmu, stačí se zeptat."

Nešťastnou situaci už řeší zástupci Fotbalové asociace. Kouč Warnock, který je už v důchodu, nečelil podobnému obvinění poprvé. V roce 2014 ho z podobného jednání obvinil záložník Jason Puncheon (35), který pod Warnockem hrál v roce 2011, také za QPR. Sám trenér všechna obvinění razantně odmítá.

Bývalý fotbalista Rowan Vine
Bývalý fotbalista Rowan Vine