Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kritika i přes výhru! Procházkova přítelkyně zhodnotila šampionův výkon

Autor: pl

Dlouho se nestalo, aby jeden Čech donutil část národa vstát o víkendu brzy ráno a koukat na televizi místo odpočinku. MMA zápasník Jiří „BJP“ Procházka to ale dokázal. Odměnou byl fanouškům zisk pásu UFC. Právnička Kamila Kordulíková, která je partnerkou českého fightera, ale měla po zápase pár kritických poznámek k průběhu.

„Z mého pohledu mi přišlo, že Teixeirovi pořád nabízel nohu,“ uvedla Kordulíková na úvod hodnocení souboje. „Soupeř pořád dělal, že nemůže. Teixeira se už ponořoval, a vypadalo to, že dostane koleno. On na to ale čekal, aby Jirku chytil. Byly tam zbytečné chyby.“

Divili jsme se, co se děje

Autorka knihy, která pojednává o Kolumbii, se vyjádřila také k tomu, že Procházka neudeřil na dálku, když měl příležitost. „Občas ve chvíli, kdy mohl Teixeiru vystrikeovat na dálku, tak to nedělal. Divili jsme se, co se děje. Jestli má uvařené ruce, co se děje, proč ho teda nesestřeluje na dálku, když mohl,“ poznamenala přítelkyně nového šampiona UFC, se kterým je od roku 2014, i přes dvouletou pauzu.

Jak ale uvedla, sama už se s kritikou mírní. „Byl právem kritický, já taky, ale já už nemůžu být ta, co jen kritizuje. I v Rizinu po vítězném zápase jsem přišla do šatny, a jako první jsem mu hned vyčetla chyby. Ale samozřejmě vítězství se počítá,“ řekla Kordulíková s úsměvem na závěr.

MMA zápasník a první český držitel pásu UFC Jiří Procházka společně s přítelkyní Kamilou
MMA zápasník a první český držitel pásu UFC Jiří Procházka společně s přítelkyní Kamilou

Procházka: Poprvé jsem si pustil duel s Teixeirou. Nebylo to tak strašné, jak jsem si myslel
Video se připravuje ...