14. června 2022 • 14:20

České výdělky v UFC: Procházka strčí všechny do kapsy, Vémola až čtvrtý

Autor: cze
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Jiří Procházka je králem českých MMA zápasníků nejen výsledkově, ale také finančně. V neděli si znovu přilepšil ziskem titulu proti Gloveru Teixeirovi. Podle odhadů stránky Sportsdaily si tak v UFC během tří zápasů nastřádal už 17 milionů korun, částka však nezahrnuje zdanění ani sponzorské bonusy či přilepšení za výkony večera a podobně. Populární bojovník organizace Oktagon Karlos Vémola přesto může závidět. Během svého působení v UFC dostal jen kolem tří milionů korun. Jak vypadaly výdělky dalších bijců, kteří se do nejprestižnější organizace dostali z české kotliny?

  • Viktor Pešta (65 500 dolarů - 1,5 milionu korun)

    Je to velký paradox. Zástupce nejtěžší váhové kategorie si v UFC odbouchal pět zápasů, narazil přitom na pozdějšího titulového vyzyvatele Derricka Lewise nebo napříč MMA světem uznávaného veterána Alexeje Olejnika. Jenže z hlediska gáže to pro Peštu nebylo žádné terno. Po poslední prohře s Olejnikem si v roce 2017 z UFC odnášel 1,5 milionu korun. Momentálně zápolí v americké lize PFL, kde ho v noci z pátku na sobotu čeká druhé střetnutí základní části.

    SESTŘIH: Michal Martínek - Viktor Pešta. KO za necelé tři minuty
    Video se připravuje ...

  • David Dvořák (97 000 dolarů - 2,2 milionu korun)

    „Hrobař“ z muší divize nepatří mezi nejsledovanější bojovníky. Během čtyř duelů v UFC se ještě nepodíval na hlavní kartu, čemuž logicky odpovídá finanční ohodnocení. Po poslední porážce s Matheusem Nicolauem, která byla pro Dvořáka první po neuvěřitelných deseti letech, zablikalo královehradeckému rodákovi na kontě celkových 2,2 milionu korun. Další střet zatím s organizací dohodnutý nemá.

    SESTŘIH: Dvořák porazil v UFC Ronderose! Uškrtil ho v prvním kole
    Video se připravuje ...

  • Karlos Vémola (128 000 dolarů - 3 miliony korun)

    Vůbec první Čech v UFC. Karlos Vémola prožil premiéru na velké scéně už před 12 lety, tehdejší platy zápasníků rozhodně neodpovídaly současným poměrům. Král Oktagonu si tak během necelých tří let a šesti duelů vybojoval rovné tři miliony korun. O návrat do elitní zápasnické společnosti „Terminátor“ nejvýrazněji usiloval před zápasem s Attilou Véghem, po porážce se mu ovšem sen rozplynul.

    SESTŘIH: Attila Végh - Karlos Vémola. Slovák ovládl Zápas století
    Video se připravuje ...

  • Machmud Muradov (221 000 dolarů - 5 milionů korun)

    I když se Muradov narodil v Uzbekistánu, ke smíšeným bojovým uměním přičichl právě až poté, co se přestěhoval do Česka. Vede ho také bojovník Oktagonu Petr „Monster“ Kníže. Jejich společná cesta byla velmi úspěšná a Muradov vstoupil do UFC třemi výhrami. Pak ho ovšem v srpnu přibrzdil Gerald Meerschaert. Ke svým dosavadním pěti milionům přidá dvaatřicetiletý ranař další na počátku září, kdy ho čeká boj na UFC Fight Night 210.

    Sestřih UFC: Muradov vs. Meerschaert: Machova prohra po pěti letech, soupeři odklepal
    Video se připravuje ...

  • Lucie Pudilová (254 500 dolarů - 5,8 milionů korun)

    Nikdo z českých zástupců MMA nesloužil v UFC tak dlouho jako právě rodačka z Příbrami. Během sedmi zápasů utrpěla Pudilová pět porážek, ale negativní bilanci si bude moci v blízké budoucnosti vyžehlit. Prezident UFC Dana White si všiml počínání Pudilové na půdě Oktagonu a daroval jí novou smlouvu, tentokrát v bantamové váze. Už předtím vysázel svěřenkyni slavného kouče Johna Kavanagha na stůl 5,8 milionu korun.

    SESTŘIH: Pudilová vs. Suotama: Příbramská střela dominovala. Pudilová zvítězila na body
    Video se připravuje ...

  • Jiří Procházka (737 500 dolarů - 17 milionů korun)

    Český samuraj přestoupil z japonské organizace Rizin do UFC již předloni. Během necelých tří let však stihl do klece vyrukovat pouze třikrát. Postupně si poradil se Švýcarem Volkanem Oezdemirem, Američanem Dominickem Reyesem a naposledy v neděli s Brazilcem Gloverem Teixeirou. Nedávný úspěch mu zajistil pás pro titulového šampiona polotěžké divize a jeho plat v UFC se tak v celkovém součtu vyšplhal na 17 milionů korun.

    Tři zápasy v UFC, třikrát K.O.! Podívejte se, jak Procházka skolil Oezdemira, Reyese a Teixeiru
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud