Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exzločinec učí děti, jak kopat do hlavy. Pljuščenko otevírá školu bojových umění

Autor: pl

Jakoby těch bizarností kolem jeho osoby bylo málo. Nyní si krasobruslař Jevgenij Pljuščenko (39) otevřel ve své dětské akademii centrum pro bojová umění. Koho najal za trenéra? Bývalého vězně Aleksandra Lipovojeva (45), který se stal v minulosti mistrem světa v kickboxu.

„Brzy otevřeme novou halu, kde budou cvičit naši krasobruslaři,“ sdělil Pljuščenko na sociální síti. „Druhá část arény bude vyhrazena škole Aleksandra Lipovojeva, slavného kickboxera a mnohonásobného mistra světa. Co se týče samotné stavby, jedná se o novou budovu. Kromě nové školy bojových umění se zde může konat i amatérská liga,“ dodal.

Úplatkářský mistr světa

A kdo že je vlastně onen Lipovoj? Nejen, že se stal třikrát mistrem světa v kickboxu, ale pestrou minulost má i za mřížemi. Konkrétně si odseděl dva roky za úplatky. Spolupráce s Pljuščenkem, hlásnou troubou Putinova režimu, je o to kontroverznější, že Lipovoj se narodil v Oděse, tedy na území dnešní Ukrajiny, jejíž obyvatelé Rusové masakrují.

Pljuščenko se za posledních několik měsíců stal terčem mnoha médií. Může za to jeho kontroverzní postoj k ruské okupaci Ukrajiny, kterou s celou rodinou podporují. Nebojí se ani zneužít své krasobruslařské vystoupení k propagaci Putinova režimu. Nedávno dostal od ruského prezidenta 50 milionů rublů (zhruba 21 milionů korun) za vlastenectví na svou lední show.

Kickboxer Aleksandr Lipovoj bude nově učit děti v Pljuščenkově akademii bojových umění
Kickboxer Aleksandr Lipovoj bude nově učit děti v Pljuščenkově akademii bojových umění