Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Řídila slávu Madonny, prožila drogovou aféru s Rolling Stones. Chelsea má novou šéfku

Autor: pl

Kvůli ruské invazi na Ukrajině prožívá Chelsea divoké období. Vedení fotbalového giganta se tak rozhodlo přivést osobu, která má s něčím takovým zkušenosti. Novou ředitelkou se stala Barbara Charoneová (70). Že nevíte, o koho jde? Tahle na první pohled milá babička má pestrý život. V divokých 70. letech měla co dočinění s Rolling Stones. Později se starala o Maddoninu slávu.

Nejedná se ale pouze o čistě obchodní vztah. Charoneová totiž fandí Chelsea už tři desetiletí. Jde tak do prostředí, které moc dobře zná, tedy alespoň z pozice fanouška. „Hodně toho sehrálo štěstí. Chtěli do této funkce ženu, a vybrali si mě. Nebylo nad čím přemýšlet, práci jsem okamžitě vzala. Je to úžasné,“ přiblížila Charoneová webu bigissue.com. Není to ale poprvé, co pracuje pro svůj oblíbený klub. V roce 1997 pomáhala zrealizovat píseň Blue Day, která hrála fotbalistům během vítězného finále FA Cupu.

Její předchůdkyní, která v klubu skončila nedávno, je Marina Granovskaia (47). Ta pracovala v organizaci posledních 12 let. Jak už ale bylo zmíněno, Charoneová už si toho s Chelsea taky prožila dost. Dokonce je dlouholetým držitelem permanentky, a v roce 2012 viděla v Mnichově z ochozů na vlastní oči, jak její milovaný mančaft v čele s Petrem Čechem poprvé v historii vyhrál Ligu mistrů.

Heroinové trable se ,,stouny"

Kromě fotbalové stránky je rodačka ze Chicaga velkou milovnicí hudby. V 70. letech minulého století psala články pro magazín Rolling Stone. A právě s Rolling Stones udělala několik rozhovorů. Jednoho dne se to ale zvrtlo. „Letěla jsem do Toronta za kytaristou Keithem Richardsem, kde jsem o něm měla psát knihu. Naneštěstí se policie dostala k němu do hotelu dříve, než já, a zatkli ho za držení heroinu,“ podělila se Charoneová o pikantní historku.

„Nakonec ho propustili na kauci. Necítil se po tom všem dobře, tak jsem zůstala, a díky tomu se mezi námi vytvořilo silné pouto. Kromě toho se mi Keith jako člověk otevřel, takže jsem měla materiál na knihu. Bůhví, co si mysleli mí rodiče, když věděli, že jejich milující dcera žila měsíc v Torontu na hotelu se členem Rolling Stones, kterého pustili na kauci za držení heroinu,“ vzpomíná s úsměvem Charoneová.

Nastartovala Maddonu

V 80. letech se vrhla do popového prostředí, a to po hlavě. Nastartovala totiž kariéru slavné Madonně, kterou objevila v roce 1981. Starala se o PR, tedy o zlepšování veřejného vnímání ve prospěch Maddony. „Je jedinou zpěvačkou v historii, která nejdříve odehrála koncert pro méně než 1 000 lidí, aby na tom dalším byl stotisícový dav. Nic mezi tím,“ řekla ke své bývalé klientce. V Chelsea se tak rozhodně mají na co těšit.

Barbara Charoneová, nová ředitelka Chelsea, během křestu knihy
Barbara Charoneová, nová ředitelka Chelsea, během křestu knihy