Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tajná svatba dcery tyranky Tutberidzeové v USA. Emigruje? Fáma, tvrdí ruská vláda

Autor: pl

Když se sportovci v dnešní době ožení či vdají, spousta z nich se tím pochlubí na sociálních sítích, kde přidávají fotky a videa ze svatby. Ne tak ruská krasobruslařka Diana Davisová (19), dcera despotické trenérky Eteri Tutberidzeové (48). Účastnice ZOH v Pekingu se v rodné Nevadě vdala už v březnu, ale zpráva obletěla svět až nyní. Chystá snad v USA zůstat natrvalo? Podle členů ruské Státní dumy je to nesmysl.

A koho že si to vlastně Davisová vzala? Svého krasobruslařského partnera Gleba Smolkina (22). Na sňatek se přišlo díky oddacímu listu z Clark County, který byl zaregistrován 18. března letošního roku. Dva mladí, kteří se tajně vzali. Zní to romanticky, ale pravý důvod nemusí být až tak pohádkový, jak by se mohlo zdát. Proč?

Protože začátkem června americký krasobruslařský analytik Dave Lease, který má kanál na Youtube s názvem The Skating Lesson, zveřejnil zprávu, že Davisová bude společně se svým manželem soutěžit za Spojené státy. „Co všechno se o sobě člověk nedozví,“ reagovala Diana na sociální síti k možnému reprezentování USA.

Hrozí několikaletá absence

A jak se na tyto spekulace dívají v Rusku? Teoretickou účast za USA jasně odmítají. „V této situaci, dokud sami sportovci něco oficiálně nepotvrdí, není důvod cokoliv vysvětlovat. Kromě toho mohou žalovat novináře za nepravdivé informace,“ vyjádřila se poslankyně ruské Státní dumy a ex-rychlobruslařka Světlana Žurovová pro web sport-express.ru.

„Navíc, i kdyby se takhle rozhodli, budou nejprve potřebovat potvrzení od Mezinárodního olympijského výboru a Mezinárodní bruslařské unie. V Americe nedávají občanství tak snadno, trvalo by to dlouho. Znamená to, že by oba byli mimo hru, možná i na několik let,“ doplnila na závěr. Rusy může zatím uklidnit fakt, že její matka se nedávno do Ruska z USA vrátila.

Diana Davisová, dcera kontroverzní trenérky krasobruslení Eteri Tutberidzeové, měla v březnu tajnou svatbu
Diana Davisová, dcera kontroverzní trenérky krasobruslení Eteri Tutberidzeové, měla v březnu tajnou svatbu