Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Český golfový zázrak: Supertalent hraje ve 12 letech s profíky! A má slavnou sousedku

Autor: pl

Tohle ještě nikdo nedokázal! Do světového golfového prostředí se dere velký talent, a to mílovými kroky! Teprve dvanáctiletý Louis Klein ohromuje na probíhajícím turnaji Czech Masters, kde se stal nejmladším účastníkem v historii. 

Nejen nejmladším hráčem na Czech Masters. Klein se stal nejmladším golfistou v historii celé DP World Tour! Pro Česko neskutečný úspěch. Že se turnaje neúčastnil jen tak dokazuje jeho skóre. Po 13 jamkách měl -3. To stačilo na dělené 11. místo z celkových 66 hráčů, kteří zrovna hráli! Poslední jamka mu sice nevyšla, zázračný Louis ale nemusí smutnit, i přes propad v pořadí za sebou po prvním dni nechal třeba úspěšného českého profesionála Ondřeje Liesera. Ve 2. kole pak předvedl také výborný výkon a skončil dvě rány nad parem hřiště.

Ještě než na berounských greenech ohromil publikum, pochlubila se známostí s golfovým supertalentem na instagramu hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva. „Tohle je Louis. Soused, Tedyho kamarád, Lukův kamarád (Tedy je syn manžela Veroniky Bisera z předchozího vztahu, dvouletého Luku mají spolu, pozn. red.), ten mu říká – vííí,“ napsala herečka na úvod.

„Je strašně skromnej a taky děsně talentovanej. Za pár dní mu bude 13 let a jako nejmladší golfista v historii DP World Tour bude hrát se světovou golfovou špičkou profíků. Ještě nikdy nikdo na světě tohle v jeho věku nedokázal!!! Jsi hustej jak hovado! Držím všechny palce. I ty, co nemám," dodala Arichteva na závěr.

D+D Real Czech Masters je podnik nejvyšší evropské série a koná se tradičně v Golf Resortu Albatross ve Vysokém Újezdu na Berounsku. Největší hvězdou startovního pole je slavný Angličan Ian Poulter. Dalšími hvězdami Czech Masters jsou dvojnásobný vítěz turnaje Belgičan Thomas Pieters nebo Slovák Rory Sabbatini, rodák z jihoafrického Durbanu, který loni získal stříbrnou medaili na olympijských hrách v Tokiu. Triumf z minulého roku bude obhajovat Američan Johannes Veerman.

Herečka Veronika Arichteva je na svého souseda pyšná
Herečka Veronika Arichteva je na svého souseda pyšná