Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Utrpení lyžařské hvězdy Vonnové: Maminka podlehla děsivé nemoci!

Autor: ptr

To čeho se nejvíce obávali, přišlo nečekaně brzy. Veleúspěšná lyžařská hvězda Lindsey Vonnová (37) se i s rodinou ponořila do smutku. Ve čtvrtek totiž zemřela její milovaná maminka Lindy Anne Lundová. Stalo se tak na den přesně rok po sdělení fatální diagnózy.

Tragickou zprávu sdílela slavná sjezdařka na sociální síti, kde se vypsala ze svých pocitů a připojila řadu společných vzpomínkových fotografií. „Moje sladká maminka Lindy svůj boj s ALS prohrála. Zemřela v klidu, když jsem ji držela za ruku, přesně rok po diagnóze. Jsem tak vděčná za každou chvíli, kterou jsem s ní prožila, ale jsem také vděčná, že už netrpí a má klid. Byla zářivým světlem, které nikdy nezmizí, a navždy se jí budu inspirovat,“ popsala poslední chvíle s milovanou maminkou.

Zákeřná a neléčitelná amyotrofická laterální skleróza si tak vybrala další oběť. Rodina nejdřív situaci tajila, ale sama Lindy se rozhodla vyjít se svým příběhem na veřejnost, aby zvýšila povědomí o nebezpečné chorobě. „Udělám, co bude v mých silách, abych ji uctila a zvýšila povědomí o ALS,“ chce pokračovat v jejím odkazu dcera Lindsey.

„Mami, doufám, že jednou budu stejně tvrdá jako ty. Doufám, že ke každému dni budu přistupovat s takovou energií a optimismem jako ty. Doufám, že jednoho dne vychovám své děti tak úžasně jako ty. Miluju tě,“ uzavřela Vonnová dojemný příspěvek.

Lindsey Vonnová se svou milovanou maminkou
Lindsey Vonnová se svou milovanou maminkou