Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

MMA svět v slzách: Známý zápasník (†34) podlehl zákeřné nemoci

Autor: Soňa Molatová

Bojovník Elias Theodorou, známý také jako »Sparťan«, pro sport dýchal. Kromě řady úspěchů, které v bojovém umění sklidil se stal dokonce prvním »ring boyem«, čímž si naklonil především ženské publikum. Sám se navíc ještě koncem minulého roku rval v kleci, teď ale svůj životní boj prohrál a ve 34 letech podlehl vážné nemoci.

Elias patřil mezi zápasníky UFC a mezi nejlepšími bojoval necelých pět let. Jeho kariéru plnou úspěchů a bohužel také život zastavila zákeřná rakovina jater, která byla podle zahraničních webů ve čtvrtém stádiu.

Přesto, že bojoval s těžkou nemocí, podle novináře Aarona Bronstetera před lidmi tuto skutečnost dobře tajil. „Zástupce Eliase Theodoroua bohužel potvrdil dřívější zprávy, že zemřel ve věku 34 let. Theodorou soukromně bojoval s rakovinou jater ve čtvrtém stadiu a o své diagnóze informoval pouze vybranou skupinu lidí,“ uvedl novinář. Málokdo tak tušil, že za úsměvem sympatického bojovníka se skrývá krutá bolest.

V organizaci MMA si držel skvělé skóre, z 11 zápasů prohrál pouze tři. V květnu 2019 s ním nicméně UFC ukončila kontrakt, podle zahraničních webů údajně kvůli tomu, že měl Elias zápasy často příliš taktizované, což jeho bojům ubíralo na atraktivitě. Ani ztráta kontraktu jej ale neodradila a účastnil se nižších soutěží.

Elias Theodorou podlehl rakovině
Elias Theodorou podlehl rakovině