Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sexuální skandál v NHL! Šampion měl napadnout studentku. Co na to klub?

Autor: pl

Pro drtivou většinu týmů základní část NHL ještě ani nezačala, ale už tady máme pořádné pozdvižení. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Ian Cole (33) byl obviněn ze sexuálního napadení. Jeho nový zaměstnavatel, klub Tampa Bay Lightning, na to okamžitě zareagoval. Celým případem se NHL intenzivně zabývá.

Kauza vyplula na povrch minulý týden v pátek, když se na Twitteru objevilo jedno velice nemilé prohlášení od ženy, která si přála zůstat v anonymitě. V něm se píše, že Cole měl dívku potkat v době, kdy byla na střední škole. V té době už měl za sebou několik let v NHL.

Donutil mě k sexu

„Donutil mě, abych s ním měla sex i přesto, že jsem mu dala jasně najevo, že s ním spát nechci. Ne prostě nebral jako odpověď,“ zní část prohlášení ženy, která se na Twitteru jmenuje emily­_smith3333. Všechno to mělo trvat čtyři roky, ovšem konkrétní dobu neuvedla.

V reakci na tohle obvinění ho klub Tampa Bay Lightning, kam Cole přišel během léta, suspendoval. Zástupci organizace informovali veřejnost, že zůstane suspendován až do konečného výsledku vyšetřování, které vede NHL. Vedení Lightning kromě toho uvedlo, že budou na vyšetřování s NHL plně spolupracovat.

Hráč vinu odmítá

„Naše organizace bere tato obvinění velmi vážně,“ vyjádřili se zástupci Tampy. Kromě sexuálního násilí měl Cole se ženou také psychicky manipulovat. Sám obránce se už ale k případu stihl vyjádřit. „Obvinění vznesená proti mně v anonymním tweetu beru velmi vážně,“ uvedl Cole ve svém prohlášení. „Těším se, až očistím své jméno, a všem dokážu, že tato obvinění jsou nepravdivá.“

Cole podepsal v červenci s Tampou roční kontrakt na 3 miliony dolarů. Rodák z Michiganu odehrál v NHL 12 sezon, během kterých si zahrál za šest týmů, pokud nepočítáme Tampu. Stanley Cup vyhrál v obou případech s Penguins, konkrétně v letech 2016 a 2017. Pokud se obvinění potvrdí, další už do sbírky nepřidá.

Hokejista Ian Cole všechna obvinění odmítá. Podle svých slov udělá vše pro to, aby dokázal svou nevinu
Hokejista Ian Cole všechna obvinění odmítá. Podle svých slov udělá vše pro to, aby dokázal svou nevinu