Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný vzkaz hokejisty Lauka: Vždy budu bojovat za kamaráda (†20)!

Autor: ptr

Ten příběh rozesmutnil celou republiku. Hokejový národ se těžce vyrovnával s krutým odchodem talentovaného hokejisty Ondřeje Buchtely (†20), který podlehl rakovině srdce. Jak nyní ukázal Jakub Lauko (22), který momentálně bojuje o svou šanci v týmu NHL Boston Bruins, vzpomínky na kamaráda neblednou.

Dlouhá léta spolu bok po boku válčili za Chomutov a jejich přátelství vydrželo, i když se jejich hokejové cesty rozdělily. Lauko to nakonec dotáhl až do vysněné NHL, kde nyní bojuje o svou pevnou pozici, ale s jeho parťákem Ondrou se osud nemazlil. V pouhých dvaceti letech podlehl v roce 2020 zákeřné nemoci.

Že už navždy bude mít v srdci kamaráda Kuby místo, to talentovaný hokejista dokázal při velmi sledované akci »Hokej proti rakovině«, která má v NHL značnou podporu. Každý z hráčů píše na ceduli, za koho pomyslně bojuje v této nerovné bitvě. „Vždy budu bojovat za mého kamaráda Ondřeje,“ dojal Lauko. Nejen že nezapomíná, ale navíc drobou úpravou textu z „bojuji za“ na „vždy budu bojovat za“ ukázal, že ani nikdy zapomenout nedokáže.

Krásným vzkazem potěšil i paní Evu Buchtelovou, kterou zahřálo u srdce, jak velkou stopu její milovaný syn zanechal. „Děkuji ti, Kubo. Velmi mě to dojalo.“ Vzkázala přes sociální síť do Spojených států.

Jakub Lauko a Ondřej Buchtela spolu nastupovali za extraligový Chomutov
Jakub Lauko a Ondřej Buchtela spolu nastupovali za extraligový Chomutov
Zemřel Ondřej Buchtela. Mladého hokejistu postihl vzácný typ rakoviny
Video se připravuje ...