Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Poslední chvíle Jágrova tatínka (†82): Hokejová legenda byla po jeho boku!

Autor: sm

Jaromír Jágr (50) momentálně prochází velice těžkým obdobím. Ve středu dojemným příspěvkem na sociálních sítích oznámil úmrtí svého milovaného tatínka, Jaromíra Jágra staršího. Je proto jasné, že hokej je momentálně to poslední, na co kladenský rodák myslí. Jeho blízký spolupracovník Lubomír »Čužák« Rys (78) promluvil o posledních minutách Jaromírova tatínka...

Lubomír »Čužák« Rys patnáct let dělal Jaromíru Jágrovi zázemí během jeho zámořské štace. A blízcí si zůstali i po návratu zpátky domů. Zatímco se legendární hokejista vyrovnává s těžkou ztrátou, šetrnou komunikaci s médii si vzal na triko právě Rys. 

Pro CNN Prima News popsal poslední chvíle Jaromíra Jágra staršího, kterého už delší dobu trápily zdravotní problémy. Podle Čužáka byl při svému odchodu obklopen svými nejmilovanějšími lidmi: „Táta si to zasloužil, aby na tu konečnou cestu měl u sebe tu blízkou osobu, to znamená maminku, Jardu a jeho sestru Jitku,“ pravil bývalý hokejista.

Hokejovou legendu pojil s tatínkem mimo jiné silný vztah k hokeji. Mnohdy prý slavné »68« pořádně nakládal. A právě kvůli společné lásce k zimnímu sportu si Čužák myslí, že by Jágr měl ještě jednou naskočit na led: „Měl by nastoupit a tátovi nahoru poslat nějak pozdrav v podobě gólu nebo přihrávky."

Jaromír Jágr starší ale na svého syna nedohlížel pouze v otázkách hokeje. Mluvil mu prý třeba i do výběru partnerek. Během Jágrovy kariéry vycházely průběžně najevo malé střípky, které jasně ukazovaly, že majitel Rytířů měl se svým tatínkem blízký vztah a tak je jasné, že bude potřeba pořádná dávka času, aby bolest z jeho ztráty alespoň trochu otupila.

Jaromír Jágr byl v posledních chvílích svého tatínka po jeho boku
Jaromír Jágr byl v posledních chvílích svého tatínka po jeho boku