Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jágrův zesnulý otec (†82): Z legendy chtěl mít stavaře. Američany neměl rád

Autor: pl
  • Jágr truchlí. Přišel o milovaného otce

    Celé sportovní Česko je zarmouceno. Jaromír Jágr starší (†82), který vychoval nejlepšího českého sportovce v historii, zemřel. Nechybělo přitom mnoho, a místo sbírání rekordů na ledě by Jaromír pobíhal po staveništi.

  • Hokejová legenda? Ne, stavař!

    Otec legendární „osmašedesátky“ se v posledních letech potýkal se zdravotními problémy. Svůj boj nakonec prohrál. „Jestli je pravda, že si děti před narozením vybírají rodiče, tak mé rozhodnutí bylo to nejlepší, jaké jsem kdy udělal. Díky za vše, tati!“ napsal Jágr na sociální síť ke společné fotce se svým tátou.

    Ten před lety uvedl, že si původně přál, aby z jeho syna vyrostl stavař. „Jaromír šel studovat stavební průmyslovku a moje vize byla, že se stane stavařem,“ citoval Jágra staršího web Týden.cz. „Říkal jsem si, že když bude hrát hokej v tehdejším Československu, tak se jako stavař v kterémkoliv městě chytí.“

    Jágr truchlí. Přišel o milovaného otceFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Amerika je jen jedno velké divadlo

    Když se Jágr v roce 2008 rozhodoval, jestli se má z nejlepší hokejové ligy na světě přesunout do Ruska, oba rodiče byli pro, zvláště pak jeho otec. „V Americe jsou dost velcí nacionalisti, ve všem jsou nejlepší na světě. Po sezoně se našlo málo klubů, které s ním jednaly. Bylo to takové složité. Jednoznačně jsem mu tedy radil, ať odejde do Ruska,“ řekl tehdy v rozhovoru pro idnes.cz po vyhlášení ankety Zlatá hokejka.

    „Naše rodina byla v bývalém režimu dost utiskovaná, ale po sportovní stránce si na Rusy nemůžu stěžovat. Jezdil jsem tam s kladenskou mládeží a všechno tam funguje na vysoké úrovni. Chovají se naprosto slušně a upřímně. To Amerika je jedno velké divadlo, moc to tam nemusím,“ svěřil se. Jágr starší si moc přál, aby se jeho syn vrátil na závěr kariéry do rodného Kladna, což se mu taky nakonec splnilo.

    Jágr truchlí. Přišel o milovaného otceFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Doma byla absence romantiky

    Rady ohledně hokeje od jeho otce byly pro Jágra vším. I díky nim se vypracoval v jednoho z nejlepších sportovců planety. Když ale přišla řeč na rady ohledně manželství, byl Jágr zdrženlivější. ,,Nechci to svádět na rodiče, ale já jsem to nikdy neviděl u táty a můj otec byl neskutečnej táta," přiblížil zlatý olympionik z Nagana vztah rodičů v rozhovoru pro Topstar Magazín před šesti lety. 

    ,,Věci jako přinést kytku domů, obejmout mámu, to u nás tak často nebylo. Neznamená, že když je někdo dobrej člověk, že také bude dobrej partner." Užitečných rad ale dal Jágr starší svému synovi nespočet. Především díky němu je jeho syn tam, kde je.

    Jágr truchlí. Přišel o milovaného otceFoto Sport - Pavel Mazač

  • Legendární Jágr prožívá obrovský smutek. Zemřel mu milovaný otec Jaromír
    Legendární Jágr prožívá obrovský smutek. Zemřel mu milovaný otec Jaromír

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###