Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Překvapivá absence. Tenisová ex-jednička Kerberová vynechá US Open. Je těhotná!

Autor: ČTK, pl

Pořadatelé US Open dostali několik dní před začátkem nečekanou omluvenku. Konkrétně od někdejší tenisové jedničky Angelique Kerberové (34). Důvod? Příjemný. Německá hráčka se odhlásila z turnaje kvůli těhotenství. Novinu oznámila na svém instagramu.

,,Opravdu jsem chtěla hrát na US Open, ale nakonec jsem usoudila, že dva proti jedné by nebylo fér," napsala vítězka turnaje z roku 2016 na sociální síti. ,,V příštích měsících si dám pauzu od cestování, ale zase věřím, že je to z nejlepšího možného důvodu. Budete mi chybět," doplnila Kerberová.

Rodačka z Brém vyhrála vedle US Open před šesti lety také Australian Open, o dva roky později triumfovala i ve Wimbledonu. V roce 2016 získala stříbro na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Možný návrat na tenisové kurty Kerberová nevyloučila, podle německých médií by ji lákala za dva roky účast na olympiádě v Paříži. ,,Být profesionálním sportovcem pro mě znamená vše, ale zároveň jsem vděčná za novou cestu, po níž se ubírám. Upřímně jsem nervózní i natěšená zároveň," dodala Kerberová.

Angelique Kerberová je těhotná. Zprávu oznámila na sociální síti
Angelique Kerberová je těhotná. Zprávu oznámila na sociální síti