5. ledna 2023 • 09:10

Česko v euforii. Jágr: Kdo rozumí hokeji, mlaská. Krčmář slavil v posteli

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na výjimečný okamžik, kterým postup českých juniorů do finále mistrovství světa v hokeji bezpochyby je, Česko čekalo 22 let. Není tedy divu, že takřka hned poté co dvacítka porazila v semifinále Švédsko (2:1p), začaly sociální sítě bombardovat euforické gratulace od známých osobností. Vedle rychlých vzkazů od Jaromíra Jágra či Davida Pastrňáka blahopřáli například čeští biatlonisté chystající se na Světový pohár v Pokljuce.



Úžasný obrat reprezentační dvacítky zakončený postupem do bojů o zlato na turnaji v Halifaxu rozzářil Čechy a rozvěsil české vlaječky po internetu i v pozdních večerních hodinách.

Na nadšené reakce od osobností z hokejového prostředí se nemuselo čekat dlouho. Jedním z prvních gratulantů, který oslavoval ukončení čekání na juniorskou medaili, byl Jaromír Jágr. Legenda českého a kladenského hokeje ocenila práci všech hráčů i trenérů s důrazem na slovo dominance. „Kdo hokeji fandí, tleská. Kdo hokeji rozumí, mlaská,“ napsal boss Rytířů na svém Instagramu. K parťákovi z Kladna se přidal i kapitán Středočechů Tomáš Plekanec.

Takřka bleskově zareagoval na český postup legendární brankář Dominik Hašek, trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří Hrdina či majitel Pardubic Petr Dědek. „Fantastický úspěch. Blahopřeji dvacítce k postupu do finále a mám dvojnásobnou radost, že se na úspěchu podílí kouč Pardubic Radim Rulík. Krásný večer, díky, těším se na finále,“ vzkázal boss Dynama.

Ozval se také prezident svazu českého hokeje Alois Hadamczik. „Mám velkou radost z úspěchu '20'. Gratuluji všem hráčům a realizačnímu týmu ke skvělé práci. Předvádíte vynikající hokej. Finále bude velký zážitek pro vás i pro všechny sportovní fanoušky. Držím palce,„ napsal bývalý trenér, který v roce 2005 dovedl českou dvacítku k bronzovým medailím.

Reprezentační útočník Matěj Blümel popsal, jak prožíval klíčové momenty semifinálové bitvy. „Když si zařvu gól, znamená to, že jsem profesionální fanoušek? Jste borci! Gratulace neskutečný výkon národního týmu,“ smekl bronzový medailista z loňského seniorského šampionátu ve Finsku s emotikonem kloboučku.

Juniorům blahopřála celá salva vzkazů také ze zámoří, mezi kterými bylo také nadšení Tomáše Hertla. Super výkon proti Švédům po utkání pochválil na Instagramu snajpr Bostonu David Pastrňák. „Ještě jedna výhra!!!“ přeje se česká hvězda NHL.

Bývalému vynikajícímu obránci Ladislavu Šmídovi, který před 18 lety pomohl vybojovat bronzové medaile, udělali následovníci obrovskou radost. „Prostě fantazie!!! Ještě jeden krůček kluci!!! Radost na vás koukat!“ tweetoval někdejší reprezentační zadák. A nezapomněl zmínit, že byl informován svými dětmi, které vyrůstají v Kanadě, že budou fandit Česku. „Hádám, že jsem je vychoval správně,“ dodal Šmíd.        

Gratulovali také čeští biatlonisté. Michal Krčmář na svém Twitteru zveřejnil fotku, kde s ostatními členy výpravy na Světovém poháru ve Slovinsku sledují zápas z postele.

Výkony juniorských hokejistů nadchly také tenistku Petru Kvitovou. "Jooooo!! #gratulace #hodnestestidofinále," uvedla dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která se v Austrálii chystá na ostrý start sezony.

PRVNÍ DOJEM: Nejofenzivnější beci od dob Židlického. A zázrak na ledě pokračuje!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud