5. ledna 2023 • 06:54

USA - Kanada 2:6. Češi o zlato s obhájcem. Bedard rozjel skvělý obrat

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se ve finále juniorského mistrovství světa v Halifaxu utkají s domácí Kanadou, která ve druhém semifinále porazila USA 6:2. Američany čeká již dnes od 20:30 SEČ utkání o bronz se Švédskem, závěrečné utkání turnaje je na programu v pátek v 0:30 SEČ.



Američané začali reprízu finále z roku 2021 ve velkém stylu. Již po 89 sekundách otevřel skóre Logan Cooley a v polovině první třetiny zvyšoval na 2:0 z pohledu USA Kenny Connors. Pak už se ale prosazovali jen Kanaďané, ještě v první části snížil nejproduktivnější hráč turnaje Connor Bedard a ve druhé třetině domácí domácí utkání opanovali.

Čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence se pod výhru Kanady podepsal útočník Joshua Roy. Američané byli sice střelecky aktivnější, gólman Thomas Milic ale zlikvidoval 43 z 45 střel soupeře.

Kanada se tak udržela ve hře o obhajobu titulu ze srpna loňského roku, kdy ve finále v Edmontonu porazila Finsko. S Českem se už na turnaji utkala, na úvod základní skupiny se z překvapivého vítězství 5:2 radovali svěřenci trenéra Radima Rulíka.

Góly

Domácí: 01:19. Cooley, 10:30. Connors

Hosté: 11:49. Bedard, 20:47. Stankoven, 25:46. Fantilli, 32:20. Roy, 49:45. Clarke, 56:45. Roy

Sestavy

Domácí: Augustine (Mbereko) – Behrens (A), Hughes (C), Hutson, Mittelstadt, Peart, Ufko, Chesley – Gauthier, Cooley, Snuggerud – McGroarty, Lucius, Blake – Duke, Savage (A), Boucher – Connors, Stramel, Brindley – Lipkin.

Hosté: Milic (Gaudreau) – Del Mastro (A), Zellweger, Allan, Clarke, Hinds, Korchinski, Matier – Othmann, Wright (C), Guenther (A) – Roy, Stankoven, Bedard – Dean, Gaucher, Ostapchuk – Schaefer, Bankier, Fantilli – Beck.

Rozhodčí

Salonen (FIN), Tscherrig (SUI) – Hautamäki (FIN), Laguzov (GER)

Stadion

Scotiabank Centre, Halifax

Návštěva

10 636 diváků

Vstoupit do diskuse
2

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Play off
Články odjinud


Články odjinud