Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sportovci na inauguraci Petra Pavla: »Hejtr« Hrdina a za oponou se Šafářovou!

Autor: sm

Nový prezident Petr Pavel měl už během své volební kampaně v zádech pevnou podporu celebrit, jejichž řady často tvořili také známí čeští sportovci. Ani někteří z nich proto nemohli chybět na jeho velkém dni, inauguraci. Kteří to byli a jak moc se o svůj exkluzivní pohled podělili s fanoušky?

Inauguraci nového prezidenta Petra Pavla si nenechal ujít bývalý hokejista Jiří Hrdina. Stříbrný medailista z Her v Sarajevu se na Twitteru pochlubil nejen společnou fotkou s novou hlavou státu a jeho ženou, ale také se podělil o zážitek s neúspěšným kandidátem na prezidenta Andrejem Babišem : „Krásná historka s Burešem. Potkali jsme se v chodbě, sami dva. Kouká na mě a hlásí: A, můj hejtr z Twitteru. A já na to: Ano, jsem to já. A nebojte, bude to pokračovat.“ 

Do dění na Hradě dala nahlédnout tenistka Lucie Šafářová , která se inaugurace účastnila spolu se svým mužem Tomášem Plekancem . Bývalá šampionka pečlivě zachytila řadu momentů, o které se později podělila na sociálních sítích a svým fanouškům tak nabídla perfektní reportáž přímo z místa.

„Byl to pro nás krásný zážitek být při inauguraci našeho nového prezidenta. Věřím, že nás bude pan Petr Pavel a první dáma Eva Pavlová dobře reprezentovat a povedou k lepším časům!“ napsala k videu. Rodačka z Brna pak připojila také přání novému prezidentskému páru: „Přeji hodně sil, klidu, pevné zdraví a dobré lidi okolo sebe! Ať se vám vše daří v nové roli!“

Mezi hosty z řad sportovců byl také bojovník smíšených bojových umění Jiří Procházka. „Jdeme na to,“ okomentoval svou fotku na schodech hned vedle hradní stráže.

Jiří Procházka na inauguraci Petra Pavla
Jiří Procházka na inauguraci Petra Pavla