Štěpán Filípek
29. ledna 2023 • 11:10

Pavlovi přál i Procházka: Ať žije král! Dominátor ve flanelu, Vácha salutoval

Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas roku vyhrál... Petr Pavel. Ve druhém kole prezidentských voleb generál porazil předsedu hnutí ANO Andreje Babiše se „skóre“ 58,32:41,67 %. Už před volbami se přitom na Pavlovu podporu ve velkém vyslovovali čeští sportovci, zatímco ve prospěch protikandidáta se ze známých osobností veřejně vyslovil prakticky jen žokej Josef Váňa. Pavlův triumf si užil krom jiných legendární hokejový brankář Dominik Hašek, který sháněl flanelovou košili, zpopularizovanou novým prezidentem v kampani, nebo bojovník MMA Jiří Procházka. „Ať žije Král!“ připil na zdraví nové hlavě státu.



Už během pátečních a sobotních voleb se sportovní osobnosti činily a dávaly na sociálních sítích najevo, že za prvé vyrážejí volit a za druhé Pavla . A Dominátor na to šel skutečně stylově. „Za cca 3 hodiny půjdeme volit. Oblékneme si flanelové košile (jel jsem pro ně 200 km) a budeme volit Petra Pavla. Přesvědčte své přátele, aby určitě dnes či zítra také dorazili volit!“ hlásil Hašek na twitteru už v pátek.

„Gratulace generálu Pavlovi k zvolení příštím presidentem naší země a držím palce do nové práce,“ mohl být spokojen v sobotu odpoledne.

Tím, že dají hlas Pavlovi, se netajili například ani hokejista Tomáš Plekanec a bývalá tenistka Lucie Šafářová , kteří vystoupili i na shromáždění na Staroměstském náměstí na Pavlovu podporu. „Kostky jsou vrženy,“ glosovala pak sčítání Šafářová.

O tom, koho si vybral, nezavdal pochyby ani fotbalista Lukáš Vácha . Ten na twitteru zveřejnil fotografii, jak salutuje a drží v ruce žlutý lístek s  Babišovým jménem. Ovšem zrovna do volební urny ho nehodil.... „Andyho jsem doslova vytřídil,“ svěřil se.

Do koše nasměroval Babišův lístek i bývalý biatlonista Michal Šlesingr a pustil se do menší předvolební prognózy. „Tak jsem ti to tam hodil, Andy! Co jsem viděl vzorek několika horních lístků, tak to vypadá, že bys mohl mít 100 %!“ nadhodil sarkasticky. V biatlonové komunitě měl Pavel zastánce i mezi někdejší reprezentantkou Evou Puskarčíkovou nebo Jessikou Jislovou .

Z Pavlova vítězství se radoval rovněž olympijský medailista kajakář Vavřinec Hradilek. „Jsem hrdej na nového pana prezidenta. Je to po těch letech skoro jako sen,“ napsal na twitteru a svěřil se s tím, jakou úlevu cítí po desetiletce Miloše Zemana . „Vidět a slyšet prezidenta, který nikoho neurazí a je slušný. Ale to není laťka pro generála Pavla, ten si ji dá výš, protože na to má! A v březnu se konečně půjdu zvesela projít na Hrad!“

Vedle jiných se pak přidal i bojovník MMA Procházka, jenž se zotavuje ze zranění. A nutno uznat, že jeho gratulace měla nejvyšší společenskou úroveň. „Tak na našeho nového Prezidenta! ´Ať žije Král!” pozdvihl ve smokingu sklenku během prestižního Plesu jako Brno.

Téma prezidentských voleb rezonovalo i po zápasech úvodního jarního kola fotbalové FORTUNA:LIGY. Třeba Bohemians se hromadně vypravili splnit občanskou povinnost v pátek, trenér Jaroslav Veselý to zvládl kolem půl desáté večer. Když se dozvěděl, jakým rozdílem Pavel zvítězil, pronesl: „Tak mu blahopřeju a musím říct, že jsem za to rád.“ Podobné pocity měl olomoucký kouč Václav Jílek. „Jsem strašně rád, že se podařilo vyhrát Petru Pavlovi, pro mě je to člověk hodnot – slušnost, charakter, respekt je na prvním místě. Žila tím celá kabina,“ prohlásil po remíze 1:1 se Spartou.

Vstoupit do diskuse
18
Články odjinud


Články odjinud