Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bože, chraň zpěvačku: Italové si uřízli ostudu s hymnou na úkor Anglie

Autor: pl

Nejhůře odzpívaná hymna v historii. Tak hodnotí angličtí fotbaloví příznivci pěvecký výkon zpěvačky Ellynory, která před úvodním výkopem kvalifikačního zápasu o postup na evropský šampionát mezi Itálií a Anglií podle nich totálně zprznila jejich národní píseň. Co přesně provedla?

Zpívání hymny před sportovní událostí by měl být vždy majestátní moment, ale před fotbalovým duelem mezi Itálií a Anglií byl výkon zpěvačky spíš na úrovni karaoke. Kromě ne moc dobrého pěveckého přednesu Ellynora v textu hymny Bože, chraň krále tápala. Navíc se zdálo, že úvodní slova hymny zazpívala dvakrát.

Hned na úvod si navíc přiložila prst ke sluchátku, což posiluje teorii, že text ani dobře neznala. Není tedy divu, že se reprezentanti Albionu tvářili poněkud zmateně. Celé fiasko podtrhlo bučící italské publikum. Na internetu pak neměli angličtí fanoušci slitování. „Co to k*rva mělo být za hymnu?“ divil se jeden z nich na Twitteru.

A nebyl jediný. Brzy se k němu přidali další. „Ten zpěv byl jeden z nejhorších, jaký jsem kdy slyšel,“ stěžoval si další jedinec. Někteří se nebáli tento výkon označit za vůbec nejhorší vystoupení. „Každý, kdo sledoval zápas Anglie, musí uznat, že tohle byl ten nejhorší přednes naší hymny vůbec." Samotná zpěvačka se pak omluvila. Zápas nakonec Angličané vyhráli 2:1, ale spousta z nich byla kvůli hymně naštvaná. Snad bude mít bůh slitování a ochrání i zpěvačku.

Angličtí fotbalisté slaví první body do kvalifikační tabulky. Výhru jim ale znechutil mizerný přednes jejich hymny
Angličtí fotbalisté slaví první body do kvalifikační tabulky. Výhru jim ale znechutil mizerný přednes jejich hymny