Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Svět motorsportu v slzách: Tragická smrt dětského jezdce! (†14)

Autor: pl

Úmrtí potomka je to nejhorší, co může rodiče potkat. V případě rodičů Jennifer a Daniela Epifaniových je ztráta dítěte o to krutější, že jejich syn Elia zemřel v pouhých čtrnácti letech. Mládežník patřil mezi nadějné jezdce motoristického světa. Jeho život ale ukončila zdánlivě nenápadná nemoc.

Na první pohled běžná věta, ze které ale mrazí. „Sezóna zahájena,“ napsal Elia (†14) ještě pět dní před svou smrtí na instagramu k sérii fotek, na kterých se prohání ve své milované motokáře. Nikdo nemohl tušit, že ani ne za týden už bude po smrti. Podle informací asociace Auto Sport Schweiz, která ve Švýcarsku zastřešuje automobilové a motokárové závody, byl Epifanio ke konci března hospitalizován s příznaky chřipky.

Následně se ale u něj rozvinul těžký zápal plic, kvůli kterému musel být motoristický talent uveden do umělého spánku. Vlivem zápalu plic se u Epifania vytvořila sepse, se kterou si jeho tělo neporadilo a 31. března vydechl naposledy. „Elia si získal srdce blízkých svým pozitivním přístupem, nakažlivou ctižádostí a šibalským úsměvem,“ napsali zástupci Auto Sport Schweiz na Facebooku.

„Fakt, že byl ve své krátké kariéře úspěšný, vypovídá o jeho řidičských schopnostech mnohé. Auto Sport Schweiz vyjadřuje upřímnou soustrast rodině, zejména rodičům Jennifer, Danielovi a jeho sourozencům Romeovi a Gioele, příbuzným a přátelům.“ Ke kondolencím se přidali také zástupci Španělské automobilové federace a motoristického závodu národů FIA Motorsport Games.

Za těch několik let stihl Elia dosáhnout nejednoho úspěchu. V roce 2021 se stal vicemistrem Švýcarska v kategorii Super Mini. Loni tento úspěch zopakoval ve vyšší kategorii. Svým jezdeckým umem udělal dojem také na několika mezinárodních závodech. Ke konci března zahájil nový ročník. První závod sezóny byl ale bohužel jeho posledním v životě.

Nadějný závodník Epifanio byl uveden do umělého spánku, ze kterého se už ale neprobudil
Nadějný závodník Epifanio byl uveden do umělého spánku, ze kterého se už ale neprobudil