Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Úžasné gesto závodníka F1: Pomáhal uklízet po povodních!

Autor: pl

Do třetice všeho dobrého. To by si mohli říct zástupci stáje F1 AlphaTauri, jejíž piloti prožívají opravdu pestrý týden. Nejdříve se dozvěděli, že se kvůli povodním na severu Itálie ruší víkendový závod v Imole. Následně jejich pilot Nyck de Vries (28) uvízl kvůli přírodní katastrofě v hotelu. A teď? Teď se k nim doneslo, že jejich druhý pilot Júki Cunoda (23) podal pomocnou ruku sklíčeným obyvatelům, když se rozhodl zapojit se do úklidu ulic, které nelítostná voda zdevastovala.

Japonci jsou svým důrazem na úklid známí. Sportovní svět se o tom mohl přesvědčit například na loňském fotbalovém šampionátu, kde po sobě vzorně uklízeli nejen hráči v kabině, ale také jejich fanoušci na tribunách. Teď sportovcům ze země vycházejícího slunce udělal skvělé jméno pilot F1 Júki Cunoda.

Na rozdíl od ostatních závodníků zůstal na místě a rozhodl se tamním lidem pomoct při úklidu po záplavách. Konkrétně ve Faenze, kde má AlphaTauri továrnu. Cunoda ani na moment neváhal. Zkrátka popadl lopatu a začal odklízet bláto z ulic italského městečka. Není to ale jediný dobrý skutek jezdce, který je momentálně 16. v celkovém pořadí šampionátu.

Mimo jiné vyzval Cunoda veřejnost na sociální síti, aby také pomohli lidem, kteří kvůli povodním přišli o své domovy. „Po strašlivé noci je město silně zasaženo. Všude je prach, bláto a zápach benzínu. V současné době se lidé snaží sehnat jídlo a místa k přenocování poté, co mnozí z nich byli evakuováni ze svých domovů. Prosím, oceníme vše, čím můžete pomoct,“ vyzval Cunoda své fanoušky na Twitteru.

Co se týče závodního okruhu, tak ten byl z části pod vodou. Důvodem je fakt, že se nachází hned vedle řeky Santerno. Kvůli povodním na severu Itálie musely tisíce lidí opustit své domovy, přičemž úřady hlásí minimálně 13 mrtvých.

Závodník F1 Júki Cunoda pomohl uklízet ulice zdevastované povodněmi
Závodník F1 Júki Cunoda pomohl uklízet ulice zdevastované povodněmi