Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tenisové slzy Štěpánka, Kordy a Nováčka za kondičního trenéra Všetíčka (†58): Dopisy do nebe!

Autor: as

Byl jsi výjimečný člověk, který plnými hrstmi rozdával dobrotu. Poslední rozloučení s kondičním trenérem tenisových hvězd Markem Všetíčkem (†58) se neslo v mixu smutku a té nekonečně vtíravé otázky: Proboha, proč?!

Ani s desetidenním odstupem totiž nikdo nechápe, proč si vzal pohodář »Všéťa« minulé úterý dobrovolně život. „Skrýval jsi v sobě obrovskou bolest, o které jsme nevěděli,“ ozvalo se v jedné ze smutečních řečí.

Kompletní trio

V obřadní síni strašnického krematoria se to včera po poledni hemžilo sportovními velikány. Nechyběl ani jeden ze tří Všetíčkových klíčových svěřenců, kterým pomohl ke slávě – za Radkem Štěpánkem (44) a Karlem Nováčkem (58) dorazil z Floridy na otočku i grandslamový šampion Petr Korda (55).

Všichni byli zlomení, těžko hledali slova. „Mára byl neskutečný člověk, můj životní kamarád,“ řekl Blesku Štěpánek. Kromě lidí od tenisu se pohřbu zúčastnili fotbalisté Lavička či Svoboda, dorazili i hokejisté Hrdina nebo Mrázek. „Skvělej člověk! Znali jsme se dlouho, byl jsem s ním na Wimbledonu, potkali jsme se v Torontu. Hrůza,“ hlesl Petr Mrázek.

Kromě oblíbených písní vyprovázely Marka do nebe i čtené dopisy od jeho nejbližších. „Už si tam s Gotťákem dávají doutníky,“ vzkázal mu bratránek a bratr Tomáš přidal: „Byla to s tebou jízda, žili jsme naplno. Všechno, nebo nic!“ Když se tátovi poklonil psanými řádky 14letý syn Sam, smuteční síň se rozvzlykala. „Navždy tě budu milovat,“ rozloučila se manželka Tereza za zvuku písně Čau, lásko. Kdepak, s Gotťákem už si teď notuje a pokuřuje Mára.

Marek Všetíček s Radkem Štěpánkem a Petrem Kordou
Marek Všetíček s Radkem Štěpánkem a Petrem Kordou