Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Hokejový svět v slzách: Tragicky zahynul reprezentant Hammond (†33)

Autor: TT

Není to ani měsíc, co na Ostrovech oplakávali mladičkého Alexe Grahama. Nyní z Británie přišla další krutá zpráva. Ve věku 33 let zemřel hokejový reprezentační útočník Mike Hammond. Osudná se mu stala dopravní nehoda v kanadském Vancouveru, kde byl na dovolené se svými přáteli u jezera Shawnigan.

Zesnulý hokejový centr Mike Hammond reprezentoval Velkou Británii v elitní divizi hokejového MS v letech 2019 a 2021, kdy ve 14 zápasech připsal 8 kanadských bodů a zahrál si mimo jiné i proti Čechům. Naposledy národnímu týmu pomohl k opětovnému návratu mezi elitu při rozhodujícím duelu s Itálií, ve kterém zaznamenal 1+2. I díky němu si tak Velká Británie zahraje na MS v Praze. Toho už se ale bohužel Mike nedožil...

Třiatřicetiletý hokejista zemřel v tuto středu v pozdních hodinách při tragické dopravní nehodě. „Britský lední hokej a IHUK (tamní národní řídící orgán ledního hokeje) jsou zdrceni zprávou, že zemřel útočník Mike Hammond. Naše myšlenky jsou s jeho rodinou, přáteli a všemi spoluhráči. Odpočívej v pokoji, Hammy. Nikdy na tebe nezapomeneme,“ oplakával jeho ztrátu britský nároďák na sociálních sítích.

Zármutek záhy vyjádřily všechny kluby, v jejichž dresu kdy působil. Zdrcení ale neskrývali ani jeho nejlepší kamarádi, kteří s ním trávili poslední okamžiky před smrtí. „Slovy nemohou popsat, jak moc bude Mikey chybět. Mám to štěstí, že jsme včera strávili skvělý den u jezera, hodně se zasmáli a povyprávěli si příběhy. Odpočívej v pokoji, brácho,“ dojemně se loučil s Hammondem jeho blízký přítel Garry Nunn, přičemž na svém Instagramu zveřejnil jeho pravděpodobně úplně poslední fotografii.

„Vždy jsem si myslel, že my čtyři spolu zestárneme a zmoudříme. Za 30 let ode dneška bychom uspořádali Vánoce s dalšími generacemi Hammondových a Machneeových. Vy i já jsme však možná právě skončili jako skvělí strýcové,“ dodal smutně další kamarád Dylan z jeho party, který si maloval společnou budoucnost v rámci bandy.

Svou profesionální kariéru Hammond započal v roce 2015 a celkem působil v devíti klubech. Před sezónou 2020/2021 měl být dokonce posilou slovenského Zvolena, po pěti přípravných zápasech s ním však HKM ukončil smlouvu. V srpnu 2022 se poté připojil k Nottinghamu Panthers, kde hrával až do svých posledních dní...

Pravděpodobně poslední fotografie, na které je hokejista Mike Hammond ještě živ a zdráv.
Pravděpodobně poslední fotografie, na které je hokejista Mike Hammond ještě živ a zdráv.