Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie v hlavním městě Kostariky: Fotbalistu zabil krokodýl!

Autor: OB

Fotbalista Jesus Alberto Lopez Ortiz (†29) z kostarického týmu Deportivo Rio Cana se stal obětí útoku krokodýla, který ho na místě usmrtil. S informací přišel španělský deník Marca. Hráč už byl pochován ve svém rodném městě.

V kostarickém hlavním městě San Jose, které se nachází v provincii Guanacaste se udála obrovská tragédie. Devětadvacetiletý fotbalista, který se rozhodl, že se v horkém dni půjde ochladit do místní řeky Caňa byl napaden obrovským krokodýlem. Podle svědků se útoku ani Ortizově smrti nedalo zabránit.

Policie prozatím celou událost šetří. Na sociálních sítích se později objevily záběry, jak krokodýl bezvládné tělo fotbalisty vleče ve vodě. Video by si nicméně neměly pouštět děti, ani osoby se slabší povahou.

Policisté následně plaza zastřelili, aby mohli z vody vytáhnout tělo otce dvou dětí. Ministerstvo životního prostředí sice lov krokodýlů v Kostarice zakazuje, ale v krajních případech, jako je tento se zabití predátora nejspíš vyšetřovat nebude.

K nešťastnému incidentu se vyjádřil také tým, za který Ortiz hrál. „Odpočívej v pokoji, Chucho. Budeš nám chybět. Vzal sis kousek z každého z nás drahý příteli. Dnešek je pro nás opravdu těžký den. Navždy budeš v našich srdcích,“ uvedl v prohlášení mluvčí Deportivo Rio Cana.

Rodina teď prosí veřejnost o pomoc s náklady na pohřeb. Jeho bývalý trenér Luis Carlos Montes už zorganizoval sbírku pro rodinu zemřelého.

Mladého fotbalistu zabil obrovský krokodýl (ilustrační foto)
Mladého fotbalistu zabil obrovský krokodýl (ilustrační foto)