Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Šok hvězdné Španělky po životním úspěchu: Zemřel jí otec! Následovala emotivní reakce

Autor: pl

Svou vítěznou trefou ve finále ženského fotbalového šampionátu se Olga Carmonaová (23) stala národní hrdinkou. Vždyť díky ní se Španělky poprvé staly mistryněmi světa. Slzy radosti ale brzy vystřídaly slzy smutku. Krátce po finálním hvizdu se půvabná obránkyně dozvěděla, že jí zemřel milovaný táta.

Euforii vystřídala bolest. Takto těžkou situaci si život přichystal pro Olgu Carmonaovou, která zařídila Španělkám titul mistra světa na ženském MS, které se konalo v Austrálii a na Novém Zélandu. Poté, co ve 29. minutě vstřelila proti Angličankám jedinou branku utkání a následně slavila historický triumf se dozvěděla, že její táta José Verdasco umřel. Tragickou zprávu potvrdil Španělský fotbalový svaz (RFEF).

„RFEF s hlubokou lítostí oznamuje úmrtí otce Olgy Carmonaové. Fotbalistka se smutnou zprávu dozvěděla po finále mistrovství světa. Ve chvíli hluboké bolesti posíláme Olze a její rodině upřímné objetí. Milujeme tě, Olgo. Jsi historická osoba španělského fotbalu,“ vyjádřili se zástupci svazu v oficiálním prohlášení. Mluvčí RFEF prozradil tiskové agentuře Reuters, že José dlouho bojoval s nemocí, které v pátek 18. srpna podlehl. Podle britského listu Daily Mirror se ale rodina rozhodla Olgu o tragické zprávě neinformovat před finále, aby se na něj mohla plně koncentrovat.

Na smrt táty reagovala i sama Carmonaová, která vypustila emoce ven na sociální síti X (dříve twitter, pozn. red.). Ve svém dojemném vzkazu označuje otce jako svou hvězdu. „Aniž bych o tom věděla, měla jsem svou hvězdu ještě před začátkem finále. Vím, že jsi mi dal sílu dosáhnout něčeho jedinečného. Vím, že jsi mě dnes večer sledoval a jsi na mě hrdý. Odpočívej v pokoji, tati,“ napsala hráčka Realu Madrid. 

Dojemná oslava vítězné branky

Nebyl to ale jediný moment, kdy uctila blízkou osobu, která v těchto dnech zemřela. Svůj vítězný gól ve finále totiž oslavila tak, že odhalila tričko se jménem Merchi, což byl odkaz na maminku její nejlepší kamarádky, která nedávno odešla na věčnost. Po zápase to sama Olga prozradila španělským reportérům.

„Především chci říct, že tento úspěch patří mamince jedné z mých nejlepších kamarádek, která nedávno zemřela. Oslavila jsem gól s tričkem, na kterém bylo její jméno. Tenhle úspěch věnuji s veškerou láskou celé její rodině,“ nechala se slyšet Carmonaová. Stejně jako její tatínek, tak i maminka její nejlepší kámošky jsou na Olgu jistě v nebi velmi hrdí.

Slzy radosti v případě fotbalistky Olgy Carmonaové vystřídaly krátce po finále slzy smutku
Slzy radosti v případě fotbalistky Olgy Carmonaové vystřídaly krátce po finále slzy smutku