Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Cyklista Van Hooydonck bojuje o život: S těhotnou manželkou měli těžkou havárii

Autor: OB

Z Belgie přišla šokující zpráva! Cyklistický závodník Nathan Van Hooydonck (27) byl podle posledních informací převezen do nemocnice v kritickém stavu poté, co se společně se svou těhotnou manželkou vybourali. Za nehodou údajně stály jeho zdravotní problémy.

Podle dostupných informací čekal sedmadvacetiletý závodník na křižovatce ve městě Kalhmthout severně od Antverp společně se svou těhotnou manželkou, která seděla na místě spolujezdce. Při čekání na křižovatce se mu údajně udělalo špatně, což způsobilo neúmyslný vjezd do provozu.

Zprávy naznačují, že Van Hooydonckovo auto narazilo do pěti dalších vozidel, než se zastavilo na druhé straně křižovatky, kterou musela policie následně uzavřít. Zatím není známo, co belgického cyklistu postihlo a jaká zranění při nehodě utrpěl.

„Na světelné křižovatce ulic Dorpsstraat a Kapelsesteenweg čekalo auto se dvěma cestujícími,“ uvedl podle listu Het Nieuwsblad mluvčí pohraniční policie Patrick De Smedt.

„Řidič byl na místě resuscitován a v kritickém stavu převezen do nemocnice. Jeho těhotná manželka, která seděla vedle něj, nebyla zraněna, ale byla rovněž převezena do nemocnice na vyšetření. Další tři lidé včetně jednoho dítěte vyvázli s lehkými zraněními,“ doplnil mluvčí policie.

Van Hooydonck se stal profesionálním cyklistou v roce 2017 a v současné době má smlouvu se stájí Jumbo-Visma poté, co se k ní připojil v roce 2021. Ve stejném roce byl pak členem týmu, který pomáhal Primoži Rogličovi při jeho triumfu na Vueltě. V roce 2023 závodil na Tour de France a minulý týden vyhrál pátou etapu závodu Tour of Britain ve Felixstowe.

Nathan Van Hooydonckovi se prý v autě udělalo špatně a jeho stav násladně způsobil nehodu.
Nathan Van Hooydonckovi se prý v autě udělalo špatně a jeho stav násladně způsobil nehodu.