Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Horké chvíle pro legendárního tenistu Beckera: Zase musí k soudu!

Autor: OB

Konečně! Po letech tahanic dojde mezi historicky nejmladším vítězem Wimbledonu Borisem Beckerem (55) a jeho manželkou Lilly Beckerovou (47) k urovnání rozvodového sporu a dohadů o výši výživného na jejich společného syna. Soud se bude konat osmnáctého září v Londýně.

Legendární německý tenista musí opět k soudu. Tentokrát však iniciativu převzal samotný Becker, který se chce domluvit na finálním datu rozvodu. „Můj klient nyní požádal o konečné zrušení manželství,“ uvedl tenistův právník Christian-Oliver Moser. Dalším předmětem řízení bude dohoda o výši alimentů, které by měl trojnásobný vítěz Turnaje mistrů platit na svého syna Amadea.

„Můj klient samozřejmě bude plnit své vyživovací povinnosti v plné výši, jakmile budou pravomocně určeny,“ zdůraznil jeho právní zástupce. Strany se však v tomto bodě moc neshodují a právnička jeho manželky Lilly na to má úplně jiný názor. „Je to pan Becker, kdo neustále oddaluje závaznou dohodu o výživném na jeho syna. V tuto chvíli neplatí ani cent,“ řekla Patricia Cronemeyerová.

Před několika měsíci Becker veřejně schytával kritiku i od své manželky, která se k situaci vyjádřila v rozhovoru pro německý deník Bild. „Je smutné, když se otec nestará o své dítě. Boris dokonce usiloval o odebrání Amadea z mé péče, přitom nám od dubna nedal ani cent. Je mu jedno, jak se máme. Přitom nás dřív pojila společná láska,“ řekla Lilly Beckerová.

Rodák z Leimenu, který nyní žije ve švýcarském Schwizu se však se svou manželkou hádá často. V dalším z rozhovorů se rozpovídala o citech, které chová k Beckerovi. A moc hezká slova to nebyla.

„Nenávidím ho, nemiluji ho a ani mi nechybí. Je to smutné, ale každý je zodpovědný za svůj život. Amadeus ho stále miluje, takže by měl převzít zodpovědnost za svého syna. Nic víc nežádám,“ uvedla Lilly Beckerová.

Jediná pozitivní věc na tomto případu je, že se snad zlepšuje vztah Borise Beckera s jeho synem. Šestinásobný grandslamový vítěz, který se může pyšnit také zlatou olympijskou medailí, je totiž momentálně s Amadeem v luxusním hotelu na Mallorce.

José Mourinho s Borisem Beckerem
José Mourinho s Borisem Beckerem