7. září 2023 • 20:20

Hromadný spurt v Zaragoze vyhrál Molano. V čele Vuelty zůstává Kuss

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáctou etapu Vuelty vyhrál po hromadném spurtu v Zaragoze kolumbijský cyklista Juan Sebastián Molano. Před páteční královskou etapou zůstal v čele závodu Američan Sepp Kuss.



Molano po poklidném průběhu 165 km dlouhé etapy ve finiši porazil Australana Kadena Grovese a Boy Van Poppela z Nizozemska. Devětadvacetiletý Kolumbijec si po vítězství v závěrečné etapě loňské Vuelty připsal druhý triumf na závodech Grand Tours.

„Musím poděkovat týmu, kluci byli úžasní,“ řekl Molano, jehož stáj SAE Team Emirates v závěru zaskočila favorizovanou sestavu Alpecin-Deceuninck. Navíc pomohla i smůla Grovese, kterého o třetí výhru na letošní Vueltě připravil spadlý řetěz.

„Nechali jsme se pozavírat, ztratili jsme rychlost a ještě mi spadl řetěz,“ řekl Groves. „Sice se mi ho podařilo nahodit, ale už jsem spurtoval moc zezadu. Měl jsem prostě smůlu,“ přidal vítěz čtvrté a páté etapy.

V průběžném pořadí změny nenastaly, na prvním místě je stále Kuss s náskokem 26 sekund před Marcem Solerem ze Španělska. Obhájce Remco Evenepoel z Belgie na třetím místě ztrácí minutu a devět sekund. Čtvrtý je trojnásobný vítěz Vuelty Primož Roglič ze Slovinska.

Peloton nyní stráví dva dny v horách a hned v pátek je na programu královská etapa. Měří sice jen 136 kilometrů, ale jezdce po startu z Formigalu čekají výjezdy na Col d’Aubisque, Col de Spandelles a cíl na Col du Tourmalet. Celkem nastoupají 4282 metrů.

Michal Schlegel dnes dojel na 107. příčce se ztrátou 56 sekund na vítěze. Jan Hirt ztratil ještě o minutu víc a skončil na 135. příčce. V průběžném pořadí je Hirt sedmatřicátý a za Kussem zaostává o 38 minut. Schlegel figuruje na 104. místě.

Cyklistický závod Vuelta - 12. etapa (Ólvega - Zaragoza, 165,4 km):

1. Molano (Kol./SAE Team Emirates) 3:23:35, 2. Groves (Austr./Alpecin-Deceuninck), 3. Van Poppel (Niz./Intermarché-Circus-Wanty), 4. R. Oliveira (Portug./SAE Team Emirates), 5. Theuns (Belg./Lidl-Trek), 6. Van den Berg (Niz./EF Education-EasyPost) všichni stejný čas, ...107. Schlegel (ČR/Caja Rural-Seguros RGA) -56, 135. Hirt (ČR/Soudal-Quick Step) -1:54.

Průběžné pořadí: 1. Kuss (USA/Jumbo-Visma) 42:51:20, 2. Soler (Šp./SAE Team Emirates) -26, 3. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick Step) -1:09, 4. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -1:32, 5. Martinez (Fr./Groupama-FDJ) -2:02, 6. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) -2:16, ...37. Hirt -38:11, 104. Schlegel -1:24:37.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud