Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Top 10 nejprodávanějších dresů NHL: Jednička draftu, klubové legendy i česká superstar

Autor: TT
  • Žebříček 10 nejprodávanějších hráčských dresů podle oficiálního stránky NHL.com sleduje období od letošního června.

    Sezóna nejlepší hokejové ligy konečně začala! Fanoušci jsou nadšení, ale hokej se pochopitelně nehraje jen pro ně. I majitelé klubů musí platit účty! S tím jde ruku v ruce prodej vstupenek televizních práv a všemožného merche a dresů. Jací hráči však aktuálně přináší nejvíce dolarů do klubové kasy? Žebříček 10 nejprodávanějších hráčských dresů podle oficiálního stránky NHL.com sleduje období od letošního června.

  • 10. Cale Makar

    Dres kanadského obránce Makara patřil mezi nejprodávanější ve sledovaném období od června 2023 doteď.Foto Profimedia

    »Prvním pánem na holení« je základní stavební kámen obrany Colorada Avalanche, předloňský vítěz Stanley Cupu a držitel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off. Kanadský hokejista Cale Makar (24) vyniká především dokonalými bruslařskými dovednostmi, kreativní hrou a originálními manévry s pukem, přičemž jako bek nezapomíná ani na důležité defenzivní úkoly. Vytáhlý a pohyblivý kanadský obránce s ukrajinskými kořeny často působí jako čiré zjevení! A zjevil se i ve výčtu dresů s jmenovkami, které se za poslední čtvrtletí prodávali nejvíce.

  • 9. Nathan MacKinnon

    Dres kanadského útočníka Nathana MacKinnona byl od června doteď 9. nejprodávanějším…Foto Profimedia

    Dalším na řadě je další majitel prstenu za vítězství Stanley Cupu 2022! Kanadský centr Nathan MacKinnon (28) rovněž zvedl onen vysněný stříbrný pohár nad hlavu coby někdejší jednička draftu 2013, čímž splnil nemalá očekávání náročných coloradských fanoušků. Společně s Makarem patří mezi nejdůležitější články úspěchu týmu Avs. Navíc je rovněž ověnčen prestižními individuálními cenami, jmenovitě jde Calder Trophy a Lady Byng Trophy.

  • 8. Kiril Kaprizov

    Ruský útočník Kaprizov zvládl pokořit stobodovou hranici… I díky tomu byl jeho dres jeden z nejprodávanějších.Foto X

    Ruský hokejista se dostal do všeobecného povědomí i tím, že byl na čas uvězněn ve svém domovině kvůli padělanému vojenskému průkazu. Šikovný útočník Kiril Kaprizov (26) však poutá pozornost i svými sportovními výkony. V ročníku 2021/22 pokořil magickou hranici, kdy získal 108 bodů, čímž se zařadil do váženého klubu „stovkařů“. Levé křídlo z elitní formace Minnesoty Wild tak z pochopitelných důvodů patří mezi největší oblíbence fanoušků. Peníze za dresy s jeho jmenovkou se jenom hrnou.

  • 7. Alexandr Ovečkin

    Ovečkinův dres šel v loňské sezóně sezóně bezkonkurenčně na dračku… Letos si však tento obdivovatel Putina značně pohoršil.Foto Profimedia

    Jeho trikot byl nejprodávanějším v sezóně 2022/23! V poslední době si však ruský ostrostřelec Alexandr Ovečkin (38) uškodil svými postoji, za kterými si nadále stojí. Možná kvůli tomu nebyl trikot s osmičkou na zádech tak vyhledávaným zbožím, i když je moskevský rodák v zámoří stále respektován pro své vytříbené hokejové dovednosti.

  • 6. Patrice Bergeron

    Po neuvěřitelných 19 sezónách v NHL končí Patrice Bergeron, člen prestižního Triple Gold Clubu.Foto Reuters

    Boston Bruins má jedny z nejzapálenějších hokejových příznivců. To dokazují celkové tržby organizace z prodeje dresů, neboť právě v tomto ohledu vloni vévodila celé NHL i díky rekordní sezóně a fantastickým výkonům týmu i jednotlivých individualit. Nedílnou součástí toho všeho byl obousměrný útočník, specialista vhazování a mnohaletý kapitán Patrice Bergeron (38), který v létě ukončil kariéru. Černo-žlutý úbor klubové legendy s číslem „37“, člena prestižního Triple Gold Clubu a šestinásobného držitele Selke Trophy šel na dračku…

  • 5. David Pastrňák

    Pastrňák je jediným českým zástupcem v žebříčku 10 nejprodávanějších hráčských dresů.Foto Profimedia

    Jediný našinec v top desítce je věčně dobře naladěný havířovský rodák, který si sympatie vedení, realizačního týmu i fanoušků Bruins získal lusknutím prstu. Bodejť by ne, když český kanonýr David Pastrňák (27) potvrzuje své nesporné hokejové kvality sezonu po sezoně již od svého draftování v roce 2014. Též zaujal přívětivým a zábavným vystupováním, čimž si velice rychle získal srdce českých i zámořských fanoušků.

  • 4. Sidney Crosby

    Kanadský kapitán Sidney Crosby se umístil na 4. místě.Foto Profimedia

    Hvězdný a zároveň vysoce spolehlivý hráč je od pradávna spojen s číslem „87“, které si oblíbil snad každý Kanaďan, příznivec Penguins či obdivovatel špičkového hokeje. Sidney Crosby (36), přezdívaný „Sid The Kid“, coby kapitán týmu přivezl do Pittsburghu nejcennější trofej hned třikrát, navíc si odnášel z galavečerů NHL kupu individuálních trofejí. Stejnou roli také plnil více než úspěšně u kanadského národního týmu, který překypoval talentem, dovednostmi a sebevědomím.

  • 3. Brad Marchand

    Pastrňákovi a Marchandovi patří 5. a 3. příčka v žebříčku nejprodávanějších hráčských dresů podle oficiálního stránky NHL.comFoto Profimedia

    “The Perfection Line“ z Bostonu Bruins v top desítce zkompletoval sveřepý útočník a známý provokatér Brad Marchand (35), který si po odchodu dlouholeté opory Patrice Bergerona právem vysloužil kapitánské „Céčko“ za dlouholeté a velice dobře vykonané služby. A jelikož přichází nová éra, příznivci Medvědů do ní chtějí skočit ve staronovém hávu s výročními retro úbory a nově zvoleným lídrem. Zájem o dnes již ikonickou „63“ byl enormní…

  • 2. Jack Hughes

    Americký útočník Jack Hughes obsadil poměrně překvapivě 2. příčku, vloni však překonal klubové maximum Patrika Eliáše.Foto Profimedia

    Jednička vstupního draftu 2019 je mezi fanoušky New Jersey Devils velice oblíbená. Americký útočník Jack Hughes (22) obsadil poměrně překvapivě 2. příčku, vloni však nadějný hráč pokořil maximum Patrika Eliáše (47) z ročníku 2000/01 o 3 body a tím pádem i klubový sezónní rekord Ďáblů, když zaznamenal fantastický 99 bodů za 43 gólů a 56 asistencí. Proto příznivci vzali útokem fanshopy a nakupovali dresy s číslem „86“ jako utržení ze řetězu.

  • 1. Connor Bedard

    Aktuálně nejprodávanějším úborem celé NHL je dres Connora Bedarda, který v Chicagu vyvolal hotové hokejové šílenství.Foto Profimedia

    Nákupní horečka okolo Hughese však není nic v porovnání s tím, co za šílenství se odehrávalo po květnové draftové loterii 2023 ve “Windy City“. Tamnímmu celku byla přisouzena první volba, kterou se podle očekávání stal fenomenální kanadský pravoruký centr Connor Bedard (18), nejmladší a zároveň nejlepší hokejista na našem seznamu dle tržeb. Ty od té doby letí strmě vzhůru!

    Fanoušci totiž začali paradoxně skupovat jeho dresy předčasně ve chvíli, když ještě paradoxně nebyl oficiálním hráčem Blackhawks a ani jím nikdy být nemusel kvůli výhodné výměně či osobním důvodů, jako se to stalo v minulosti hned několikrát. Generační supertalent si už odbyl svůj debut v NHL okořeněný prvním bodem, ve druhém duelu si pak připsal i premiérový gól. Prozatím si drží bod na zápas, i když podle odborníků je jeho potenciál stále podstatně výš. To ale nic nemění na tom, že je nedotknutelným miláčkem Chicaga.

  • Kde je „The Next One“?

    O dres dosavadní největší hvězdy NHL není zájem? Connor McDavid se do výčtu vůbec nedostal.Foto Profimedia

    Asi největším překvapením žebříčku je absence nezastavitelného Connora McDavida, hlavní tváře Oilers i celé NHL, kterou tak poprvé mladičký Bedard v něčem „strčil do kapsy“. Edmonton se však nemůže pochlubit takovým trhem jako americké metropole a státy. Alberta má sice 3. největší ekonomiku ze všech kanadských provincií, ale se klub musí dělit o fanoušky se svými rivaly Calgary Flames. I když dresy s číslem „97“ nejsou tak atraktivní ve všeobecném měřítku, vždy mají Olejáři zaplněný domovský stánek Rogers Place. Místní totiž klidně urazí několik stovek mil, aby ontarijského rodáka viděli na vlastní oči.

  • David Pastrňák stíhá Connora Bedarda
    David Pastrňák stíhá Connora Bedarda

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###