Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Skandál extenistky Williamsové: Zbavila se běloruské hvězdy! Schytala ruskou kritiku

Autor: pl

Původně radostná událost, jejíž dohra se proměnila v nemilosrdnou kritiku. Přesně to bylo otevření luxusní restaurace na Floridě, kde se mimo jiné objevila nejedna ženská tenisová hvězda. Jako například Serena Williamsová (42), která se ovšem postarala o pořádný poprask. Co přesně provedla?

Na konci týdne ji čeká vrchol sezony, kdy se pokusí potvrdit post aktuálně nejlepší tenistky na světě. Světová jednička Aryna Sabalenková (25) si ale ještě před startem mexického Turnaje mistryň povyrazila v Miami, kde se zúčastnila slavnostního otevření italské restaurace Casadonna. Nebyla tam ovšem jediná hvězda z tenisového prostředí.

Po jejím boku zářila například Caroline Wozniacká (33) nebo Serena Williamsová. Právě americká legenda se ale postarala o pozdvižení. Zatímco Sabalenková zveřejnila na instagramu kompletní společné foto, na kterém je kromě nich i Wozniacká se spolumajitelem zmíněné restaurace Davidem Grutmanem, Williamsová běloruskou rodačku ze snímku odstranila! Stojí za tím fakt, že Bělorusko pomáhá Rusku s okupací Ukrajiny? Možná.

Vítězka letošního Australian Open se ale před časem jasně vymezila proti současnému režimu ve své vlasti. „Připomeňme, že Sabalenková se proti Lukašenkovi ohradila až na začátku června poté, co postoupila do semifinále French Open. Tehdy také prohlásila, že válku nepodporuje,“ stojí v příspěvku účtu běloruského zpravodajského kanálu Nexta na sociální síti X, dříve twitteru.

Kritika za oříznutí Sabalenkové ze strany Williamsové na sebe nenechala dlouho čekat. Mezi hlavními odpůrci tohoto kroku je i ruský sportovní expert Dmitrij Gubernijev. „Možná paní Williamsová jen neumí dávat na sítě fotky, možná cítí nějakou zášť vůči Aryně Sabalenkové,“ uvedl v rozhovoru pro ruský deník Sport Express. „Možná je pouze hloupá, nebo až příliš chytrá, nebo zkrátka jen nerespektuje Sabalenkovou. Podle mého názoru dáváme až moc pozornosti lidem, kteří si to nezaslouží,“ dodal ke kauze na závěr.

Zatímco Sabalenková na svém instagramovém účtu zveřejnila celou fotografii...
Zatímco Sabalenková na svém instagramovém účtu zveřejnila celou fotografii...