20. listopadu 2023 • 12:30

Čech jako dvojka? Nešla mu otevřít dvířka od střídačky: Pak už dobrý

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý veleúspěšný fotbalový brankář Petr Čech si před nedávnem splnil další hokejový sen. Jako výpomoc přišel hostovat do předního prvoligového celku Belfast Giants. Za ten sice v nejvyšší britské soutěži EIHL zatím nenastoupil, ve dvou posledních duelech byl ale už na střídačce v pozici dvojky. A hned v tom prvním proti Sheffieldu (1:5) pobavil, marně se totiž snažil pro spoluhráče otevřít dvířka hráčské lavice. „Odlepila se guma a zůstala mezi dveřmi,“ osvětloval situaci.



Že má Petr Čech zálibu mimo hájení fotbalové branky i ve strážení té hokejové, to se ví už nějakou dobu. Rekordman v počtu startů za fotbalovou reprezentaci zvládl na ledě odchytat v nižších britských soutěžích už přes tři desítky zápasů, možná málokdo by ale čekal, že si v jednačtyřiceti letech vyzkouší angažmá v EIHL, nejvyšší hokejové soutěži ve Velké Británii.

Neupsal se navíc žádnému trpaslíkovi. Celek Belfast Giants, kde Čech hostuje z Oxfordu City Stars, platí za přední tým ligy. „Je to samozřejmě splnění takového snu. Belfast vyhrál v minulé sezoně treble, tedy všechny trofeje, úspěšný je i v Lize mistrů,“ připomněl bývalý brankář Chelsea či Arsenalu říjnové vítězství Giants nad Pardubicemi právě v rámci Ligy mistrů.

Do brankoviště ho ve dvou zápasech zatím gólman Tyler Beskorowany nepustil, při sobotní prohře s Sheffieldem 1:5 ale Petr Čech zaujal i na střídačce.

Pro spoluhráče se snažil otevřít dvířka na led, což se mu ale chvíli nedařilo. Jeho parťák tak raději mantinel přeskočil, český brankář posléze dvířka otevřel alespoň pro spoluhráče přijíždějícího z kluziště. „Odlepila se guma a zůstala tam mezi dveřmi… Pak už dobrý,“ okomentoval celou situaci s úsměvem na sociální síti X.

Zaplněná Utilita Arena, která pojme přes 12 tisíc fanoušků, ale viděla, jak domácí Sheffield deklasoval Belfast. Giants prohráli i v nedělním utkání s Manchesterem (2:4) a táhnou čtyřzápasovou šňůru porážek bez bodového zisku. Připíše si tedy Čech v nejbližší době premiérový start v nejvyšší britské hokejové soutěži?

Vstoupit do diskuse
0