3. prosince 2023 • 22:40

První české body! Jelínková v SP na hraně třicítky, obří slalom pro Italku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adriana Jelínková díky 29. místu v obřím slalomu v Tremblantu poprvé bodovala v českých barvách ve Světovém poháru. Osmadvacetiletá lyžařka narozená v Brně do loňského července reprezentovala Nizozemsko. Double v Kanadě dovršila Italka Federica Brignoneová, jež se nejrychlejší jízdou ve druhém kole v náročných podmínkách vyhoupla do čela po šestém místě po první jízdě.



Jelínkové v sobotu v Kanadě postup unikl o pouhé čtyři setiny sekundy. Dnes patřila mezi elitní třicítku díky 27. času z prvního kola. Své umístění v hustém chumelení, větru a špatné viditelnosti už nevylepšila.

Třiatřicetiletá Brignoneová oslavila 23. vítězství v kariéře před Švýcarkou Larou Gutovou-Behramiovou, která v této zimě vyhrála obří slalomy v Söldenu a Killingtonu a uhájila červený dres. Třetí skončila americká hvězda Mikaela Shiffrinová. Gutová-Behramiová byla pomalejší o 33 setin, rekordmanka seriálu i obhájkyně velkého křišťálového glóbu Shiffrinová získala bronz s odstupem dalších šesti setin.

Slovenka Petra Vlhová vedení v polovině závodu neudržela. Ve druhém kole zajela až 23. čas a propadla se na konečnou pátou pozici. V čele seriálu zůstala Shiffrinová, která usiluje o šestý celkový triumf.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud