Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Trapas hvězdného brankáře Lightning: Bojoval s otázkami i s vlastními větry!

Autor: TT

Elitní brankář NHL zažil při pozápasovém rozhovoru trapas, při kterém by si snad každý přál propadnout se na místě do země. Ruský gólman Andrej Vasilevskij (29) si před reportéry nahlas ulevil. I tak si zachoval tvář a interview i přes problémy s plynatostí přece jen dokončil.

Floridský klub po čtyřech porážkách v řadě zabral a pomstil se Dallasu za ostudný debakl 1:8. Blesky z Tampy Bay tak utly špatnou sérii i nemalou kritiku veřejnosti, která se na ně valila v posledních dnech. Lví podíl na konečném vítězství v poměru 4:0 měl maskovaný muž v kleci, který Hvězdám mařil jednu šanci za druhou. Ruský brankář Andrej Vasilevskij (29) povedený večer korunoval 33. čistým kontem v kariéře s 25 úspěšnými zákroky, proto se o rozhovor s ním strhla doslova mela.

Ačkoliv Vasilevského výkon v brankovišti byl naprosto fenomenální, nebyl hlavním předmětem novinových titulků zámořských médií. Ne, šlo o tristní moment, který se stal po zápase, když promlouval ke shromážděným reportérům. Když tumeňský rodák mluvil o svých bezprostředních pocitech, přerušil ho nezaměnitelný a poměrně znělý zvuk vlastního pšouknutí.

Držitel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off 2020/21 si z toho ale vůbec nic nedělal. Jen se krátce začervenal a trapně se usmíval, následně mávnutím ruky společenské faux pas přešel a snažil se vrátit zpět k probíranému tématu. „Uhh ... jaká že byla otázka?" ptal se nadmutý a lehce rozhozený Vasilevskij. Novináři mu posléze osvěžili paměť, poté bez dalšího narušení rozebral své pohledy na odehraný zápas.

Vasilevskij bojoval během pozápasového rozhovoru s otázkami reportérů i s vlastními větry
Vasilevskij bojoval během pozápasového rozhovoru s otázkami reportérů i s vlastními větry