Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Z jasného favorita na funkci kouče nároďáku Svědíka je outsider: Vyšachován

Autor: Petr Němec

Malý velký muž z malého města nebude šéftrenérem národního áčka. Původně horký favorit Martin Svědík (49) je podle svazového zákulisí ze zašmodrchané partie vyšachován.

„Jsem připravený na výzvu.“ Tak v toužebném očekávání pravil kouč Slovácka Svědík na webu iSport.cz začátkem listopadu. V tu dobu byl s kurzem 2:1 prvním adeptem na nejprestižnější sesli v zemi uvolněnou rezignací Jaroslava Šilhavého (62).

Ani asistent…

Jenže na strahovské větrné hůrce nejsou připraveni na modernistu Svědíka! A na jeho bodrý přístup k mančaftu provázený jadrným slovníkem, nad nímž by se literátka z červené knihovny Karolína Světlá pokřižovala. „Svědík? Vůbec! Ani jako asistent. Když to bude Ivan Hašek, tak si k sobě nejspíš vezme Klusáčka a možná Jarošíka, nebo Veselého z Bohemky,“ soudí zdroj Blesku ze sídla FAČR.

Tak se zdá, že Martin Svědík, který nereagoval na telefonát ani na SMS dotazy, si bude moci akorát tak bouchnout pomyslným prázdným pytlíkem. Na měsíční gáži cirka 600 000 korun, již od asociace pobíral Šilhavý, zřejmě nedosáhne. Bude si muset vystačit s platem bratru 200 000 kaček (bez bonusů), jenž mu chodí podle kontraktu platného do června 2025 na konto v Uherském Hradišti. Jedním vrzem ušetří i FAČR. Musela by Svědíka teď vykoupit ze Slovácka za ranec odhadovaný na 9 milionů korun.

Víte, že...

Svědík v květnu 2022 odmítl nabídku polského klubu Slask Wroclaw.

 

Šance Martina Svědíka na vedení reprezentace na letním ME v Německu se podle kuloárů limitně blíží nule
Šance Martina Svědíka na vedení reprezentace na letním ME v Německu se podle kuloárů limitně blíží nule