Michal Kvasnica
Premium
23. listopadu 2023 • 05:00

Plán s flamendry: návrat bez prémií? Rozhodne nový trenér i konkurence

Autor: Michal Kvasnica, fej, dk
Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skoro by se chtělo říct, že trojice hříšníků z olomouckého klubu Belmondo – Vladimír Coufal, Jakub Brabec a Jan Kuchta – může být ve finále ráda za konec trenéra Jaroslava Šilhavého. S ním ve funkci by měli návrat do reprezentace vzhledem k pošramocené důvěře o poznání složitější, než jaký je zřejmě čeká s novým koučem. Lze to vyčíst ze všech možných vyjádření. Nejen hráčů, ale i předsedy FAČR Petra Fouska. Otázkou je, zda se budou podílet na finanční prémii za postup na EURO 2024, která připadne kabině, a jestli někteří nedoplatí na energii mladších konkurentů.



Květen 2002, generálka na EURO U21. Česká lvíčata se na hotelu v Uherském Hradišti scházejí v neděli večer, v pondělí mají na programu lehký předzápasový trénink a v úterý coby jeden z favoritů blížícího se turnaje ve Švýcarsku doma ostudně prohrávají 0:3 se Slovenskem.

Možná i proto, že trojice Aleš Urbánek, Radek Špiláček a Lubomír Kubica vyráží pár hodin před utkáním za písničkou a vrací se v pofidérním stavu až rovnou na zápas. Když se to dovídá trenér Karel Brückner, okamžitě je vyhazuje. Porušení životosprávy je pro něj nepřístupné.

A co je hlavní: ani jeden pak neodjíždí na EURO. Přitom minimálně olomoucký talent Urbánek patří k důležitým článkům základní sestavy. Všichni přicházejí o památný zlatý turnaj, který Petr Čech a spol. ovládají a mohutně slaví. Zároveň tím končí jejich reprezentační kariéra, do áčka totiž nikdy nezavítají.

Takový scénář se tria Vladimír Coufal, Jakub Brabec, Jan Kuchta pravděpodobně týkat nebude. Byť o nich rozhodne až nástupce Jaroslava Šilhavého, nepředpokládá se, že by měli dveře zavřené. „Rozhodně jsme k tomu nepřistoupili tak, že bychom je navždy vyloučili z reprezentace,“ potvrdil předseda asociace Petr Fousek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud