Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Životní »homerun« Japonce Ótaniho: Kontrakt na 16 miliard. »Čech« má rekord!

Autor: vba

Světový rekord s českou stopou! Na svědomí ho má japonský baseballista Šohei Ótani (29), který s celkem Los Angeles Dodgers podepsal největší smlouvu sportovní historie.

Vytáhlý, 193 cm vysoký »obojživelník«, který umí světové nadhozy i bezkonkurenční odpaly, v honbě za bombastickým kontraktem ani nemusel opustit město. Stačilo mu jen »zradit« tým Angels a prchnout k úhlavnímu rivalovi. „Chci se pořád zlepšovat. Nejen pro dobro Dodgers, ale celého baseballového světa!“ nechal se slyšet Ótani.

Nej, nej, nej

Bezmála 16 miliard kaček, které mu v následující dekádě přistanou (před zdaněním) na účet, si ale do posledního centu zaslouží. A to nejen díky uplynulé sezoně, kdy zase lámal rekordy. Jako první hráč v dějinách MLB odházel 10 výher a odpálil 40 homerunů, jeho dresů se prodalo ze všech plejerů nejvíce a na elitní světové akci World Baseball Classic dovedl Japonce k titulu jako oficiálně nejlepší hráč turnaje!

Ocenil pohádku

A právě na tomhle březnovém klání si ho podmanili Češi. Tým amatérů hrál totiž tak statečně, že několik směn dokonce proháněl i favorizované japonské hvězdy! Nakonec z toho tedy byla porážka 2:10, Ótani ale bojovné Čechy ocenil a ochotně si s nimi vyměnil suvenýry. Nešlo ovšem o žádné reklamní gesto! Když se totiž Ótani o pár dní později do Ameriky vracel, na hlavě mu z kšiltovky překvapivě zářila česká vlajka! Až tak mu senzační příběh malé země ze srdce Evropy učaroval.

Šohei Ótani přestoupil k Dodgers, což mu vyneslo rekordní smlouvu.
Šohei Ótani přestoupil k Dodgers, což mu vyneslo rekordní smlouvu.