Martin Hašek
22. listopadu 2023 • 12:11

Za vlajku! Dokument o Češích dostal cenu. Zhlédnutí? Skoro půl milionu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní příběh českého baseballového týmu získal další prestižní ocenění. Dokument ‚Behind The Flag: Czech Republic‘ z produkce samotné Major League Baseball, který pojednává o postupu českého národního týmu na World Baseball Classic, se dočkal Clio Sports Silver Award, podle magazínu TIME světově nejuznávanější ocenění v reklamě a komunikaci. Na dokumentu se podílelo i několik Čechů, včetně kameramana iSport TV.



Česká reprezentace v minulém roce šokovala baseballový svět, když parta amatérů dokázala postoupit z kvalifikace na elitní turnaj World Baseball Classic a nechat za sebou další týmy napěchované profesionály. Proto pak organizátor tohoto neoficiálního mistrovství světa v baseballu natočil o českém týmu dokument pod názvem ‚Behind The Flag: Czech Republic‘. Ten má mnoho pozitivních ohlasů a jen na YouTube kanálu MLB jej do dnešního dne vidělo bezmála půl milionů fanoušků.

„Ocenění si velice vážíme, je to obrovský úspěch pro český baseball, vlastně pro celý český sport,“ neskrývá nadšení Lukáš Ercoli, jenž je v asociaci zodpovědný za marketing a komunikaci. „Dostat ocenění za dokument od dílny MLB, který monitoruje naši přípravu na World Baseball Classic, je pro nás velkou poctou. Je úžasné, že se český baseball zařadil mezi projekty světového formátu, například vedle projektů NFL, FIFA a Nike.“

Štáb profesionální ligy MLB dorazil do Česka letos v zimě, dokument prezentoval těsně před startem World Baseball Classic a pomohl v baseballovém světě o českém baseballovém týmu vzbudit velký zájem.

„Tento dokument nastartoval veškerý celosvětový mediální zájem okolo českého týmu. Vzpomínám na týdenní natáčení se štábem z Major League Baseball, kdy jsme chodili po Praze a ptali se lidí, jestli vědí, že se hraje v Česku baseball. Věřím, že nyní by odpovědi byly odlišné,“ říká Ercoli.

Pod dokumentem jsou podepsaní také Češi. Kromě Ercoliho se jako kameramani na dokumentu podíleli Martin Claus a Tomáš Icík z iSport TV. Na zvuku se spolupodílel také Tomáš Patlich.

Ceny Clios se udělují od roku 1953 a každým rokem oceňují inovace a kreativní dokonalost v reklamě, designu a komunikaci podle hodnocení mezinárodního panelu reklamních profesionálů. Z českých projektů si v minulosti cenu odnesly Bára Prášilová a Comtech Can za kreativní kampaň pro festival TANEC PRAHA 2019.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud