Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ruský tenista se prohlásil otcem dítěte svého spoluhráče: Nemístný fór, či krutá realita?

Autor: TT

Exhibiční zápasy mají uvolněnější atmosféru, leckdy však přináší také bizarní a velice kuriózní příhody. Ruský olympijský vítěz Andrej Rubljov na sebe zase upozornil jinak než jen tenisovým uměním. Po přátelské čtyřhře si pustil pusu na špacír a nemístně vtipkoval o biologickém otcovství u ratolesti tenisového parťáka. Jak na vtip reagoval jeho krajan s manželkou?

Oba ruští tenisté jsou od juniorských let velcí přátelé a někdy spolu dokonce tvoří pár v deblu. Na nedávné exhibici v Abú Zabí se Andrej Rubljov (26) a Daniil Medveděv (27) objevili znovu bok po boku, kdy se postavili ve čtyřhře proti Dimitrovi a Tsitsipasovi. Po rozhodujícím tie breaku se nakonec radovali z vítězství 7:3. V pozápasovém rozhovoru na kurtu se moderátor zeptal Rubljova, zdali je kmotrem Medveděvova dítěte, načež Rus odvětil vtipem.

„Ne, já jsem skutečný otec jeho dcery,“ vypálil ze sebe sdílný a veselý chlapík, který ve své otevřenosti a bezstarostnosti zašel tentokrát ještě dále než obvykle. Všeříkající byl poté následný výraz Medveděva, jemuž se od pohledu žert vůbec nelíbil a vypadal naštvaně. Kamery vzápětí upnuly pozornost na jeho ženu a současně i matku jeho roční dcerky Darju, která reagovala přesně opačně. Šprým vzala s nadhledem a dokonce se mu trochu zasmála.

„Meddy nevypadá zrovna šťastně,“ komentoval scénu fanoušek na platformě X. „Bylo to trapné. Ale když říkáte spousty vtipů, tak se jednou prostě netrefíte,“ upozornil další, že fórek nebyl myšlen nijak zle. „Můžete Rubljova nemilovat?“ tázal se zase obdivovatel moskevského rodáka, který ho podpořil v horečné diskuzi pod příspěvkem. Tématem zde byla také případná nevěra, o které řada lidí spekulovala v komentářích.

Rubljov je odpůrcem ruské invaze na Ukrajinu, což dává najevo. Například po vítězném semifinále v Dubaji napsal na objektiv kamery jasný vzkaz »No War, please«. Vrcholového sportovce pak kromě války tíží také psychické potíže, kdy v roce 2019 otevřeně přiznal, že bojuje s častými depresemi. Ty se zřejmě snaží potlačit humorem. Jak vidno, ne vždy mu to ale vyjde podle představ!

Ruský tenista Rubljov se prohlásil otcem dítěte svého spoluhráče Medveděva…
Ruský tenista Rubljov se prohlásil otcem dítěte svého spoluhráče Medveděva…